Søg i denne blog

onsdag den 21. marts 2018

Vægtkontrol - Randi's kødsauce og en tur uden fastfood og slik

Min vægtkontrol er blevet skubbet fra torsdag til onsdag, så jeg har været i lægehuset og blive vejet i dag.

Det er ganske udmærket for mig at have den kontrol i lægehuset, jeg får som regel en god lille snak med den, der vejer mig.
I dag var det en af sekretærerne, fordi sygeplejersken var syg, men det er helt fint, vi fik lige vendt, hvordan jeg bruger min Lifesum app, og noget omkring motion og stilstand i vægttab. Uddannelseslægen som vejede mig sidste gang havde ikke fået skrevet tallet ind, hun er undskyldt med virvaret omkring min dårlige arm og en vægt, hun lige skulle finde ud af, men vi kunne så i dag konstatere, at jeg har tabt 2 kg på de sidste 4 uger, og det jo er så ganske udmærket 😇

Jeg har jo også mine egne tal i min Lifesum app og den sidste uge har jeg tabt 400 gr..

Kødsauce 
Den anden dag lavede jeg kødsauce og det har jeg en ide om, at man i stort set hver hjem har sin egen kombination af.
Den her kødsauce har jeg kombineret for mange år siden, ja det er så længe siden, at det var dengang Anne Larsen mente, at man skulle skylle fedtet af det hakkede kød 😂
Ja ja jeg hoppede da også på galajen dengang og tænker så, at det er jo utroligt, hvad jeg egentlig er hoppet på i tidens løb. Noget af det første jeg husker, jeg hoppede ud i, var en æggekur, og det er så længe siden, at det var da jeg stadig boede hjemme hos mine forældre - jeg husker overhovedet ikke resultatet - men jeg husker, at jeg ikke spiste kogte æg i flere år efter 😐

Nå tilbage til min kødsauce, som gemalen også synes er go' 😊
Randi's kødsauce
500 gr hakket oksekød 3-7%
2 (110 gr) rødløg i grove skiver
225 gr rengjorte brune champignon i kvarte
1 stor (160 gr) porre i tynde skiver
0,5 dl soyasauce
0,5 dl balsamico (rød)
1 dl letmælk
salt og peber

Jeg har en stor stegepande, som jeg lavede det i.
Jeg svitser kødet, tilsætter løgene og når de lige har fået nogle minutter, så kommer champignonerne på lidt af gangen og til sidst porrerne. Når porrerne har fået lidt farve og er faldet lidt sammen, kommer jeg soya og balsamico på, når det er kogt lidt ind tilsætter jeg mælken (som kan være fløde, hvis man ikke skal tælle kcal.), og så lader jeg det simre 5 minutter.

Lige for tiden kan vi købe nogle fine brune champignoner, som jeg er forfalden til, men man kan fuldt ud lige så godt bruge almindelig hvide champignon.

Jeg slutter med at smage til med salt og peber, man skal være varsom med salt, for soyaen har jo givet sin del.
Jeg serverer det sammen med en mos - denne gang var mosen af kartofler og persillerødder - det gav en fin smag til kødsaucen, men det er også fint med pasta til.

Persillerods kartoffelmos
Jeg brugte 650 gr skrællede kartofler og 310 gr skrællede persillerødder, det var de persillerødder, jeg havde, mosen kunne sagtens tåle nogle flere - jeg tilsætter 1 dl letmælk og 1 spsk(15 gr.) becel.

Jeg spiste 200 gr kødsauce
  knap 200 gr mos
  ca 50 gr spidskålsalat
og 25 gr blåbær dertil
 det kostede 377 kcal.. 👍
Når jeg skriver knap 200 gr mos, er det fordi jeg havde regnet ud at en portion kødsauce var 200 gr og mosen ligeså, men så meget kunne jeg ikke spise - så jeg spiste ikke op 😉 
Så var der plads til en af de syltede pærer fra weekenden senere på aftenen 😋

Fridag med tur til grænsen
Igår tog vi en fridag og kørte til grænsen - ja vi er jo nogle af de her frygtelige mennesker, der sviner miljøet til med dieselolie, for at købe sodavand på dåser og så efterfølgende prøver at kompensere ved at bruge alt det økologi, der er mulighed for med vores økonomi 😣😊

På tur uden fastfood og slik
Når vi tager sådan en tur hører det sig til, at vi spiser carrywurst med pommes - det gjorde jeg så ikke igår - alt mens gemalen indtog sin velfortjente carrywurst, nød jeg en tallerken tomatsuppe 😇
Jeg havde først kigget på deres salater, for det havde de også i cafeteriet, men den ene var der drysset majs i og ja de smager dejlig, men min mave kan ikke tåle dem, den anden var for kedelig for mig, for essensen i den var mozzarellakugler og de giver rigelig med kcal og der er så meget andet, jeg hellere vil bruge kcal på - så jeg havde udset mig en tallerken med æg og rejer, som jeg tænkte jeg kunne undlade at spise noget af det hvide brød og mayonnaisen, men da jeg så skulle bestille til gemalen kom jeg til at se, der var tomatsuppe - og så var den hjemme, ja altså lige bortset fra, at de serverede dem med en klat flødeskum, men det kunne da heldigvis tages af 😊

Vi plejer jo også gerne at købe en pose slik af en slags og spise af i bilen, og ofte har vi spist en burger på hjemturen - i går havde jeg taget gulerødder med, de var skåret i mundrette stykker og kommet i en tupperware-bøtte og så lidt vindruer i en anden bøtte og et par æbler havde vi også pakket og så spiste jeg resten af kødsaucen og gemalen fik rugbrødder, da vi kom hjem.

Jeg er overhovedet ikke i tvivl om,
hvorfor jeg vejer så meget,
som jeg gør/gjorde.
Da jeg i sin tid arbejde i Fritteren,
og børnene spurgte, 
hvorfor jeg var så tyk,
(og da vejede jeg noget mindre end nu)
svarede jeg,
at det var fordi jeg løb for lidt
 og spiste for meget.
I dag vil jeg nok sige 
fordi jeg har bevæget mig for lidt 
 og spist for meget forkert mad.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar