Søg i denne blog

onsdag den 11. september 2013

Så er der gang i hæklenålen igen og der blev lavet en ny variant af kødsovs

Jeg har lidt travlt ind imellem - i mandags stod den på pasning af børnebørn - Emil, yngstemand fra morgenstunden, han skulle køres til børnelæge og med herhjem igen.
Da han blev hentet, skulle svigerdatteren hentes ved toget og afsted efter Laura, ældste barnebarn - som skulle lægges i seng, mens hendes mor var til forældremøde.

Inden Laura skulle i seng, skulle vi jo også have aftensmad 
og den stod jeg for, 
så jeg havde pakket en kurv
Man skulle tro, det var en reklame for Lidl's rasp - 
det er det ikke, det var med til at vende rødspættefiletter i :)
Det er snare en reklame for vores køkkenhave,
der var nemlig kartofler, tomater, agurker og persille
af egen avl.

Tænk nu er det ikke mig, der læser for Laura, når hun puttes, 
det er Laura, der læser "Søren og Mette" for mig :) 

Igår var så til gengæld en stille og rolig dag, hvor jeg fik gang i hæklenålen.
Jeg er igang med en barselsgave, så den snakkes der ikke så meget om på nuværende tidspunkt, men jeg fik også lige gjort mit selvtænkte projekt færdig.
Helt selvtænkt var det nu ikke, for det er jo ikke længe siden, jeg fik min Kurv gjort færdig og den var grundlaget for den her kurv, som jeg manglede til småting i badeværelset.

Jeg hæklede med 4 tråde, 2 orange, 1 gul og 1 råhvid, hæklenål nr. 4 og med fm - jeg tog løbende ud på hver omgang, indtil der var 60 m, så hæklede jeg en omgang i inderste lænke for at markere overgangen til siderne og fortsatte nu lige op til den havde den ønskede højde. 
Låget er lavet efter samme princip, der er bare taget en ekstra omgang og skiftet til ensfarvet garn, da jeg kom til kanten. Så hæklede jeg en strimmel af fm, som jeg kantede med kædemasker, lagde dobbelt og trak igennem hullet i midten af låget.
Det var lidt svært at holde siderne i kurven stive, når låget kom på, så jeg fandt en stiv plastiklomme, som jeg klippede en strimmel af efter kurvens indvendige mål, klipsede sammen til en ring og satte indeni - og vupti nu har jeg en orange kurv til smykker og hvad man nu lige kan finde på at ligge på badeværelset og der er låg over, så tingene ikke bliver støvet og står og ser rodet ud. 

Jeg har i sommerens løb strikket nogle karklude, to par grydelapper og en stak vaskeklude, dem er jeg ved at hæfte ender på - det kan jo gøres mens jeg snakker og ser TV - og tælle-arbejde gøres, når der er mere ro :)

Kødsovs
Jeg havde en rest makeroni, som skulle bruges og den har jeg lige lavet kødsovs til, som jeg selv synes fik en fin smag.
400 gr. oksefars 4-7% blev brunet og et løg skåret i skiver blev tilsat - da løget var blevet blød og mere klar i kuløren, kom der et par spsk balsamico i gryden, det fik det lidt salt og en lille dåse koncentreret tomatpure, og en dl vand. Så blendede jeg en stor rød peberfrugt med nogle frisk oregano blade, som blev hældt i kødsovsen sammen med en sjat sødmælk, til det havde en passende sovse konsistens. Det var en enkel men udmærket kødsovs.