Søg i denne blog

torsdag den 12. januar 2012

40 års jubilæum i en tid med stor arbejdsløshed

Vores dronning har siddet på tronen i 40 år, og min onkel har været smed i det samme firma i 40 år i dag.
Jeg synes, det er imponerende, når et menneske finder en arbejdsplads, som vedkommende kan trives med gennem hele sit arbejdsliv.

Det kommer jeg altså ikke til at opleve - det sted jeg har været længst, har jeg været i knap 10 år.
Mine jobs er kommet lidt tilfældigt og jeg har taget mod mulighederne, når de var der.
I dag er jeg sygemeldt, ikke fra et job - men fra ledighed.
Jeg kunne godt drømme om, at jeg havde haft et godt job at vende tilbage til, et sted hvor jeg ikke stod i første række til en fyreseddel, hvis der skulle skæres - men på den anden side, så vil jeg jo ikke have haft de oplevelser, jeg har haft og jeg vil ikke have været gennem den udvikling, jeg har været.
Der er kort sagt fordele og ulemper ved de fleste ting her i livet - og hovedsagen er, at vi hver især finder vores ståsted og trives med det.

Desværre kan vi ikke altid selv være herre over situationen og må tage det, der bliver os givet, her er det ikke længere mulighederne, der er der, men begrænsningerne, der sætter ind.
Når det sker, så har jeg nu lært, at man skal passe utrolig godt på ikke at glemme sig selv - man skal holde fast i sine værdier og meninger. Det vil nogen gange give nogle konsekvenser, men hellere det end blive syg af at please et system, der ikke ser det enkelte menneske, men kun love, regler og pligter.
Jeg ved ikke, hvilke konsekvenser min lange sygemeldinger kommer til at give, men jeg ved at uanset hvad, så kommer jeg til at skulle tage stilling til min fremtid inden længe.
Jeg kan drømme om, at der kommer en løsning, som bare lige er den allerbedste for mig, men jeg kan også gru for, at jeg falder ud af systemmet og dermed mister min indtægt.
Uanset hvad, så har jeg lært at - jeg vil ikke bare sige tak og tage mod, jeg vil gøre det, der er bedst for mig selv og det er nu engang mig selv, der bedst ved, hvad det er.