Søg i denne blog

onsdag den 1. juli 2015

Beskæring af citrontræet og en omgang abrikosmarmelade

I dag er vi stået op til sommervejr - hvor er det da skønt, når himlen er blå, solen skinner og fuglene synger :)

Her går vi og småhygger, livet går i slowmotion og det er såmænd meget rart.

Jeg er ved at lære og passe agurker og tomater i drivhuset - det har altid været gemalens domæne, og han er ret god til det, nu sidder han på en stol og dirigere, så jeg har efterhånden fundet ud af, at der kun må være to blade på skudene på agurkerne, er der flere, skal de af og alle sideskud på tomatplanterne skal nippes af - vi er lidt sent med tingene i år, men der er agurker klar til høst i dag eller i morgen og tomatplanterne er begyndt at blomstre.

Nu når vi var igang udendørs, ja så fik jeg gemalen til at hjælpe med at klippe i mit citrontræ - uha det er svært for mig, når der er både citroner og blomster på grenene, men jeg kunne godt se, at vi ikke fik meget ud af alle de citroner, hvis vi ikke gjorde noget.



Der blev klippet meget
uha, da da
men det pyntede på træet

Dette er efter klipningen og der er stadig
 mindst 20 citroner på  træet,
men de er små
Vi fik klippet en del af, men der skal klippes endnu mere, men nu lader vi de små citroner, der er på træet, modne henover sommeren, og så klipper vi igen til efteråret, og så håber jeg, at træet kommer til at bruge energien på at få nogle stærkere grene og vi får nogle større citroner - sidste år var de betydelig større og var mere saftige - men mere end 30 citroner på sådan et lille træ, det er vist også for meget for det - grenene havde i alle tilfælde problemer med at bære dem.

Jeg har vist lidt hang til de her Middelhavsfrugter - eller hvad man nu skal kalde det - jeg kan ikke bare li' citroner, men også abrikoser :) 
Så da jeg så, at Fakta havde friske abrikoser, en hel bakke til 12 kr., så nappede jeg 2 med hjem og så skulle der laves marmelade. 
Jeg havde set en opskrift på nettet - lige HER - så jeg gik i gang - skar abrikoserne i stykker og tog sten ud
 Op i en gryde, tilsatte en anelse vand, bare lige så sukker og frugt ikke groede fast i bunden af gryden, men det kan ikke anbefales, for marmeladen blev lige tynd nok.
Jeg havde lige nøjagtig 1 kg frugt, da stenene var fjernet og så kom jeg 500 gr. sukker i sammen med kornene fra 1½ stang vanille og stængerne kom også med i gryden.
I opskriften står der, at det skal koge med låg på, men efter 3 kvarter tog jeg det af, og lod det koge en tid uden låg, men marmeladen var stadig ret flydende, så jeg kom 250 gr syltesukker i, det gav lidt mere konsistens og det kom så på glas - jeg skyller mine glas med alkohol (billig vodka), 4 hele glas og så en lille sjat blev det til, og som det kan ses fik sjatten hurtigt ben at gå på :)
Smagen var ikke helt, som jeg kunne ønske, men det må der arbejdes videre på en anden gang - jeg tænker måske at tilsætte en anelse citron, og så vil jeg nok bruge syltesukker næste gang og ikke så meget, som den her gang.