Søg i denne blog

mandag den 19. september 2016

En weekend med gamle ting og sager, nybagt morgenbrød, hindbær og tomater og køkkenhavesnak

En hjemmeweekend - stille og rolig og vist også tiltrængt - jeg ved egentlig ikke helt hvorfor, men sådan er det jo bare engang imellem - også selv om man er hjemmegående :)

Fredag var jeg i bio med min mor, søster og datter, vi så "Florence" en rimelig god film efter min mening - på sin vis ret morsom på den anden side også til stor eftertænksomhed - tænk, hvad der kan lade sig gøre, hvis man har selvtilliden og troen på, at noget kan lade sig gøre og altså pengene til at gennemføre det :)

Lørdag påbegyndte jeg en hovedrengøring af stuen, men nåede ikke ret langt i det - men lidt er bedre end intet - men tiltrængt er det.
På sådan et tidspunkt kan jeg da godt tænke, at datteren har ret, når hun siger, at jeg har en forfærdelig masse pynteting i stuen, selvom jeg egentlig ikke synes det.
Der er ikke meget af det, der er mange kroner værd, men det er af stor affektionsværdi for mig - arveting, som har stået i mine bedsteforældres stuer, eller hos min svigerfamilie.
Noget af det kalder mine børn for "husets rædsel" og jeg kan huske, at min datter og hendes veninde engang truede med at melde mig til en eller anden TV-udsendelse - ej hvor var jeg blevet tosset, hvis det var sket :)
I lørdags, da datteren lige vil give en hjælpende hånd med at tørre nogle ting af, siger hun "jeg kender altså ikke andre end dig, der har tallerkner og den slags til at stå til pynt" !!


Nå men jeg har altså noget af det gamle kaffe/spisestel, som stammer helt tilbage fra min biologiske mormor's tid - jeg har aldrig kendt hende, hun døde da min mor var 6 år - men stellet det har været brugt meget igennem hele mit liv, først hos mine bedsteforældre og så hos min mor, og alligevel er der stadig noget tilbage og nu er det blandet med det, der kom fra mine svigerforældre, som altså havde haft det samme stel :)
Glassene der står på tallerkenrækken er fra min farmor og svigermor, de fleste er skåret i foden og jeg overvejer med mellemrum at kassere dem, men kan ikke få mig til den.
Det passer fint ind med vores gamle tallerkenrække, som iøvrigt også kommer fra min morfar, og kommode og buffet eller hvad sådan et skab nu kaldes :)
Nå men jeg nåede stort set heller ikke mere end at få vasket de to møbler og tingene derpå af -  så det blev ikke til en større hovedrengøring :/

Søndag morgen stod jeg op til duften af nybagt brød
Det er datteren, der er mester i gærbrød og hun havde tilbudt en kusine at bage, og det kom så også vi andre til gode.
Det er jo en dejlig start på dagen :)

Igår plukkede jeg hindbær


Hold da op, de har haft godt af det gode vejr, der har været den sidste uge - vi synes ikke rigtig de blev til alverden i år, og mange gik til, fordi der regnede og blæste meget - men nu har vi fået hindbær i fryseren og vi har også fået lavet lidt i marmelade - og vi er ikke færdige med at plukke :)

Jeg hentede også tomater ind - 3 - 4 kg
Store og flotte er de blevet og de smager også udmærket - jeg vil nu hellere have de små tomater, men sådan er det altså ikke i år.
Sidste år kogte jeg saft af tomaterne og frøs ned, og det har vi haft stor glæde af, men i år prøver jeg noget, der er nyt for mig - jeg flår tomaterne og fryser dem ned.
Det tager ikke nær så meget tid og vi får glæde at stort set hele tomaten - i går skar jeg dem i småstykker, så de bliver ligesom en dåse hakkede tomater - de næste skal fryses hele - for der er mange røde tomater på vej endnu.

Agurkerne er slut - de var stort set færdige med at levere, og så begyndte der at komme spind - så var det bare ud med dem, men de har også gjort det godt.

Gemalen har fået lagt løg på lager til vinteren - sidste vinter havde vi løg lige til vi begyndte at tage af de ny, og ja vi har endda smidt lidt ud - de foregående år har vi døjet med at løgene rådnede - så vi håber, at vi har gjort ligesom vi gjorde sidste år, og det er metoden.

Min mor har syltet de første rødbeder og der er masser endnu, der gerne skal syltes hen over vinteren - men det er stort set også hvad vi har fået ud af køkkenhaven i år - der er også plukket lidt bønner og kommet et par poser i fryseren, vi har også fået lidt gulerødder i løbet af sommeren og masser af fine kartofler - så når jeg tænker efter, har vi da fået lidt ud af det, selvom vejret ikke har været med os, gemalens interesse forsvandt og min ryg ikke synes om at arbejde derude.

Lige nu og henover vinteren overvejer vi altså helt alvorligt, om vi kan lave køkkenhave på en anden måde eller om den skal nedlægges.