Søg i denne blog

søndag den 5. januar 2020

Lørdags hygge med ældste barnebarn og dagens mad/kcal-indtag

Så er der første søndag i 2020
- lidt grå, blæsende og rå-kold - og her skal julepynten tages ned 😏
Ja det er min tradition, at det gøres weekenden efter nytår 😊

Lørdags hygge med Laura
Igår blev det ikke til juleafpyntning, for jeg havde fået lov at komme med ældste barnebarn til workshop i Gavlhuset, hvor vi skulle finde inspiration til indbydelser mm. - hun skal nemlig konfirmeres, når vi når frem til maj måned 💖
Det er så stor en fornøjelse at lave sådanne ting med Laura, for hun har en rigtig god fornemmelse for farver og hun har bare fingersnilde og et godt øjemål  - ja jeg må ikke fortælle, hvad vi lavede og hvilke farver vi opererede i, så det må blive ved denne fortælling indtil videre 😉
Det var lørdagens mest positive oplevelse 👍

Livsstil - ubehaget ved for meget sukker og "tung"mad
Det går rigtig fint med at vende tilbage til min "nye livsstil" - det er sådan lidt underligt at kalde det en ny livsstil efter at have levet med den / udviklet den henover det sidste par år.
Ja jeg faldt i den gamle livsstil og proppede alverdens ting i min krop i løbet af december, det var noget værre møj, men det betyder også, at jeg lige har fået et "WAKE UP" og fundet ud af, hvad for meget sukker og fedt gør ved mig.

Jeg har et normalt blodsukker, og skulle jo for så vidt kunne spise sukker uden problemer, men jeg har fundet ud af, at det godt nok skal være i begrænset omfang, for ellers drøner mit hjerte afsted, specielt når jeg kommer i seng - og det er ikke særlig behageligt 😖

Når jeg spiser meget fed eller kalorie-rigt mad, så bliver jeg godt nok "tung i røveren" - ja energien forsvinder og trangen til at plante den dertil indrettede i lænestolen, den tager bare over 😬

Altså blandingen af mine ked af det/bekymrings tilstand og mit madindtag var bestemt ikke godt for mig - og det har bare været med at få mig selv hevet op med hårrødderne i en gevaldig fart.

Jeg synes, det er godt på vej -og det betyder også, at overskuddet til at få det rigtige på tallerkenen er ved at være der igen - min mave skal lige vænne sig til mindre portioner igen, så jeg kan komme lidt længere ned i kcal-indtag.

Dagens mad-indtag 
Igår var mit samlede kcal indtag på 1471 kcal - Lifesum siger 1484 hvis jeg vil tabe 500 gr om ugen - men med det antal kcal har jeg aldrig kunne tabe 500 gr om ugen, jeg skal ned omkring 1200 kcal..
Her kommer lige en oversigt over mit indtag igår.
Morgenmad 
havregrød med revetæble, kanel og en halv tsk steviasukker 230 kcal

Frokost 
rester fra fredag alt i alt ca 400 gr, som gav 356 kcal
Kyllingbryst med pandegrønt, som bestod af
hokaiddo, aubergine, selleri, squash og rosenkål
og så en lille klat rodfrugtemos
Aftensmad
Rester af flæskesteg fra julen og en spidskålssalat, som bestod af spidskål, rosenkål, forårsløg, gulerod og mango, pynt lidt ristede kikærter og ovntørret palmekål og så lidt spinatpesto dertil.
Jeg fik 90 gr kød og 290 gr salat og 20 gr pesto -og det kostede 407 kcal.

Snacks 
Ja det får jeg også og igår fik jeg lidt af hvert fordelt på eftermiddagkaffe og aften
en halv appelsin
10 gr salt mandler og 10 gr mørk 70% chokolade (det er en rigtig dejlig kombi til en kop kaffe)
1 portion græsk yoghurt 2% med branflakes og lidt flydende honning.
samlet 478 kcal.

Jeg ved godt, hvor der skal sættes ind - det er primært på snacks - og igår fik jeg mere kød end jeg plejer - det er ikke særlig tit, jeg får kød både til frokost og aften, hvis jeg gør er kødet til frokost en form for pålæg og i en mindre mængde end det stykke kyllingbryst, jeg fik igår. 

Nu vil jeg gå igen med at fjerne julepynten,
det vil gi' et par ture eller mere op og ned af trappen til vores loftsetage
og det er jo heler ingen skade til 😊

God søndag til dig, der læser med her