Søg i denne blog

tirsdag den 19. juni 2012

Indsigt i livsstils relateret sygdomme


Hvor har jeg dog været glad for, at jeg er "hjemmegående" de sidste par dage.
Min mor har altid været den, der passede os 3 søstre op og vores børn og mænd med, da min far levede, blev han grov forkælet og nu om dage, passer hun min mormor op - men igår blev hun så dårlig, at hun havde brug for assistance, selv om hun ikke er meget for at sige det.

Så jeg har været hos hende en del af dagen igår, i formiddag har jeg været med hende hos lægen og i eftermiddag har jeg besøgt min mormor, så hun ikke blev bekymret over, at min mor ikke dukkede op.

Min mor har altid været meget aktiv - ikke at forstå med motion, men med arbejde og det giver jo også motion, men her hen over foråret har hun haft problemer med ryg, ben og en arm og er kommet til at forholde sig noget mere passiv og det giver tilsyneladende ret hurtigt problemer.
Hendes blodsukker er stigende, lige før det kaldes diabetes 2 og blodtrykket tog lige en ordentlig tur i vejret, hvilket formodentlig er årsagen til, at hun blev så dårlig.

Så nu er det vores tur til at passe på og hjæpe min mor, så hun kan komme til hægterne igen.

Det er også den slags, der giver mig, som er rigtig rigtig meget overvægtig, grund til at tænke dybt over, hvad mit meget inaktive liv kan medføre, det går ikke at blive ved med at udskyde alle de gode intentioner - tankerne er ikke nok, der skal ske noget!