Søg i denne blog

tirsdag den 8. januar 2013

Mad

Uha til tider, synes jeg godt nok, at mad fylder ekstrem meget i mit liv - men det er vel egentlig ikke så underligt, for jeg vil gerne lave det og jeg vil gerne spise det.

Nu skal jeg jo gerne spise noget mindre af det og i en mere sund udgave, det har jeg gjort en stor del af tiden i flere år nu, men der skal alligevel lige strammes op og tænkes over muligheder.

En af de ting, der skal af vejen her er sovs - og dermed mener jeg primært opbagt sovs.
Nu er det lykkes at komme gennem en uge uden at lave sovs.
Jeg har desværre glemt at skrive, hvad vi har spist, men vi har bl.a. fået:

  • Kyllingebryst marineret i citron og stegt i ovnen på et tyndt lag kartoffelskiver og med en romanescoblanding fra Bilka's fryser - det blev lavet på panden med citron og hvidløg.
  • Suppe lavet på gulerødder, selleri, løg og et par kartofler - det blev kogt godt i en grøntsagsbouillon og blev så blendet - jeg synes, det giver en bedre mæthedsfornemmelse - den ene dag fik jeg ristet rugbrødscroutoner i og den anden lidt kødboller.
  • Forloren and med rodfrugter bagt i ovnen og de sidste rødkål fra julen dertil - der var til 2 dag.       Det smager rigtig godt med halverede rosenkål blandet i rodfrugterne.
I dag har vi så fået restemad - "Indisk fårehyrderet" - 
Jeg er ikke god til at huske at fotografere maden, men her nåede jeg da at få et billede af resterne
Det er en opskrift jeg fandt i Hendes Verden i denne uge.
Den består af rodfrugter (her var det gulerødder og selleri) og kartofler kogt og moset bare med lidt af kogevandet - ingen fedtstof og mælk - så svitses der en masse porrer på panden i et par spsk. olie tilsat 
1 spsk garam masala og der tilsættes en dåse hakkede tomater og en rest hakket kød f.eks frikadeller og medister - her blev det så "forloren and". Dette kommes i et ildfast fad og mosen fordeles over og drysses med rasp og smør, sidstnævnte undlod jeg.

Til morgenmaden har jeg udskiftet ostemaden  til A38 med Bran Flakes - så kan jeg bruge brødet til mellemmåltiderne, som jeg iøvrigt er meget dårlig til at huske.  
Her i huset er der varm mad om middagen og "frokost" til aften, det er et måltid, som der arbejdes med.
Jeg er egentlig ikke så glad for rugbrød, så når jeg får det, vil jeg gerne have "noget" på, som ikke er så pokkers godt til et vægttab, så jeg vil forsøge at spise mere suppe, fordi det er en god måde at få grøntsager på og der kan tilsættes kød eller brød efter behov. Salat med rester fra aftensmaden, altså grovere grøntsager og en rest kød, tun, æg eller rejer - det fungerede nu også godt, så det er også en mulighed.

Mere om det, når det er blevet til virkelighed.


Jeg vil godt nok gerne snart se noget blå himmel og en solstråle vil heller ikke være så ringe endda :)