Søg i denne blog

mandag den 26. maj 2014

Slanke-proces - snak

I får lige lidt slanke-snak i dag - jeg har skrevet om alle de festligheder, vi har været til den sidste tid, og måske er der nogle læsere, der sidder med en tanke om, hvordan pokker jeg har klaret min slankekur med 2 konfirmationer og 3 fødselsdage på 2 uger.

Jeg klarede ikke at tabe mig, men jeg er tilbage ved udgangspunktet.
Jeg klarer ikke at tabe mig i sådan en periode, jeg har haft en kurve, der kører op og ned, men indenfor et kilo, ja faktisk var det kun en enkelt dag, vægten røg et helt kilo i vejret, ellers har det svinget med op til 600 gr..
I dag er jeg på samme vægt, som jeg var for 17 dage siden.

Jeg har en fornemmelse af, at langt de fleste, der er igang med et vægttab vil være rigtig trætte af sådan en situation. Jeg skal da heller ikke sige mig helt fri, men med den måde, jeg har valgt at tabe mig, så er jeg tilfreds.
Jeg har smagt det, der blev serveret - jeg har taget mad på min tallerken, så jeg vidste, jeg kunne tillade mig at tage to gange - ja, nogen vil måske tænke, at det ikke var godt nok, når jeg nu ikke har tabt mig - men det er godt nok for mig, for jeg har ikke været sulten eller følt mig snydt - jeg har ikke været "faldet i" og skulle "op på hesten" igen.

Sådan her forsøger jeg at tabe mig
Jeg har tidligere skrevet noget om min metode og mål HER - her kommer lige en lille update.
Jeg har valgt, at jeg skal tabe mig på en forholdsvis almindelig kost, en kost, hvor intet er forbudt.
Jeg har et mål, ikke nødvendigvis det endelige, jeg har en ide om en tidsperiode, men den er fleksibel, netop fordi jeg ikke vil hoppe på den vogn igen, at jeg i en situation, som den her med så mange festligheder, vil føle, at jeg er faldet i og skal op på hesten igen.

Mit udgangspunkt er et gennemsnitlig tab på 500 gr om ugen - det har kørt rigtig fint, ja faktisk har det været 600 gr indtil for 3 uger siden, nu lige er det røget lidt under de 500 gr., men ikke mere end det bør kunne indhentes de næste par uger.

"Hjælperedskaber"
Jeg har tidligere skrevet om mine "cyper-veninder" og nogle kloge ord fra BS HER
Desuden har jeg en App på min mobil, der har været til stor gavn. Den hedder Lifesum, det har tidligere heddet ShapeUp.
Jeg tæller kalorier og har vejet min mad i en lang periode, fundet frem til, hvor meget det forskellige gav i kalorier og hvordan ernæringstallene var fordelt - nu tjekker jeg bare engang imellem, for lige at sikre mig, at jeg ikke overspiser.

Hvorfor nu denne måde
Det er et langtidsprojekt jeg har sat i værk, derfor skal det være noget, jeg kan holde ud.
Jeg har fundet ud af, at hvis jeg tillader mig selv at smage på tingene, så har jeg ikke den kolossale trang til et eller andet - for jeg har jo fået og jeg kan jo bare spise det igen, når jeg vil.

Det lyder måske nemt, men jeg vil ikke sige, at det er nemt, for jeg skal have hovedet med hele tiden.
Jeg tænker, at det måske er nemmere at være på en eller anden kur, hvor man har fået sat begrænsninger for, hvad og hvor meget man må spise.
Men en eller anden kur har jo aldrig haft den ultimative virkning for mig. Det er ikke lykkedes mig at nå i mål og jeg har taget det hele på og lidt til igen hver gang.

Jeg tror måske det hele er lidt bagvendt for mit vedkommende - for jeg er nærmest startet med det, som man på nogle kure kalder stabilisering, noget man gør, når man er nået i mål.
Det har jeg skrevet noget om HER .

Kort sagt - det går langsomt, men det virker stadig, det er til at leve med, jeg har ikke dårlig samvittighed,  jeg skal ikke have mig selv hevet op på hesten igen, den ene gang efter den anden, for jeg er ikke faldet ned :)

Når jeg tænker på B.S. Christiansen's ord 
"hvad vil du med resten af dit liv"
 - så vil jeg svare,
 jeg vil leve livet og
 jeg vil have kvalitet i det.

Jeg har meget kvalitet i mit liv, men jeg har en overvægt, der hindrer min i nogle ting, som jeg også gerne vil, så den overvægt må jeg gøre noget ved og den tanke driver værket.