Søg i denne blog

fredag den 4. januar 2013

Lidt af hvert

Nu skal jeg til at tage mig sammen - jeg synes simpelthen, jeg har for mange dage, der går med ingenting - og det er jo ikke rigtig, for jeg sidder ikke bare og gloer ud i luften - jeg glemmer bare at fokusere på, hvad jeg laver og hvorfor :)

Jeg synes, det er en evighed siden, jeg har skrevet her, men det er faktisk kun 4 dage siden - men hvad blev der så lige af de 4 dage?

Nytårsdag blev der sovet længe og hygget  - sønnen, svigerdatteren og Laura kom til reste-mad til aften. Vi havde noget tilbage og de havde noget med - og ja, så var der stadig noget tilbage, da vi var færdig med at spise.

D. 2. januar - ja der bankede hverdagen på, gemalen skulle igen på arbejde og jeg fik tid for mig selv - tid jeg brugte på at hækle og lige straks får jeg taget et billede af min pose til poser, så I kan se den.
Jeg var også lige ude i haven en tur og forsøgte at få et billede af de første spirer af vintergækkerne
Det blev ikke så tydeligt, men dejligt tegn på, at foråret venter
Det var også på denne dag, at jeg endnu engang i mit liv startede en livsstils ændring med det formål at blive noget mindre i omkreds i løbet af det nye år.
Det kræver lidt forberedelse, selv om det er forsøgt mange gange tidligere, jeg kan se, at det egentlig ikke er fordi, det er de store ændringer, der skal ske - 
Det er noget med :
Væk med sovsen
Væk med mayonaisen
Mindre kartofler, pasta, ris og brød
Ind med flere grove grøntsager
Måske skal der i en periode vejes mad
Det lyder så nemt - så hvorfor pokker er det så så svært!!!

Igår var jeg med min mor på sygehuset, hun skulle ud til en samtale med en narkoselæge, fordi hun i dag har fået fjernet et par polypper i livmoderen - samtalen tog højst 10 min. og selv om vi var i meget god tid, kom hun til meget hurtigt. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er utroligt, at sådan noget ikke kan gøres på en nemmere måde for både sygehuspersonalet og patienten - det narkoselægen skulle vide, kunne han læse i journalen eller have fået at vide pr. tlf eller brev - og de få informationer min mor skulle have, kunne hun have fået af samme kanal.
Da det altså ikke tog så lang tid som forventet, fik vi købt en ny postkasse til min mor, for nogen havde sprængt den gamle (ja det var den såmænd ikke) i 5 dele nytårsnat - vi nåede omkring min mormor, der var kommet tilbage til plejehjemmet efter juleferien hos min moster i Roskilde - fik hendes julepynt pillet ned og min mor fik hendes kuffert pakket ud - vi nåede også at komme op og få byttet en trøje, som vi havde givet mormor i julegave og få købt garn til min mor, så hun har noget at gøre med i weekenden, hvor hun gerne må forholde sig lidt i ro.
I dag tog min søster vores mor med og hentede hende igen, da hun fik fri fra arbejde - så nu er operationen  overstået.

Vi har stadig julepynt og juletræ fremme her i huset, men det skal gerne være væk i morgen, jeg er begyndt at putte nisserne, så de kan få en god søvn inden den næste jul banker på :)

Nana og Emil var lige forbi med deres far og mor - de havde været i svømmehal, for de holder ferie.
Emil kan nu sidde selv


De kørte hurtigt igen, for Nana skulle ned og købe en fin ny cykel med "sandaler" = pedaler - for hendes 4 sutter. 
Hun er så stolt - håber det kan bære, når hun skal i seng i aften.
De næste dage vil jeg underholde jer med, hvad jeg spiser.