Søg i denne blog

fredag den 25. marts 2016

"Jeg skulle vist være blevet i min seng"

Det tænkte jeg godt nok et par gange eller mere i går formiddag, hvor stort set alt der kunne drille, kom til at drille.

Vi skulle have gæster til eftermiddagskaffe og aftensmad, så jeg stod op i god tid og gik i gang med at bage
Første kage faldt sammen :( 
og så var linjen lagt

Alt drillede - champignonerne, jeg havde købt var så irriterende beskidte - det tog en halv dag at få dem gjort rene.
Svinemørbraderne - ja, for et stykke tid siden snakkede min mor om, at det tog så lang tid at ordne sådan nogen, og ja det tager da tid, men jeg synes måske ikke, det kunne være så slemt - men men men igår, da kunne jeg da bare give hende så fuldstændig ret - 3 stk og de var bare så fulde af sener, fedt og hinder, så det tog virkelig lang tid at få dem gjort klar. 

Jeg bagt ciabattabrød - ja kagen, den fik ikke nok, men heldigvis kom jeg da til at kigge ind i ovnen til brødene mere end 5 minutter før de skulle være færdig, og så at de var ved at være ret mørke i skorpen - så de kom lige ud i tide.

Når jeg skulle bruge ting og sager, ja så kunne jeg ikke finde det, og kunne jeg det, så tabte jeg det og ja, det hele var bare besværligt og jeg endte med at vælte en krus med meljævning ud over bordet, jeg lige havde gjort rent - men så var jeg da heldigvis også færdig i køkkenet.

Datteren havde heldigvis en god dag, så hun gav et ordentlig nap med og bagte også en ny kage - og så kunne jeg nå i bad før gæsterne kom - hu hej nu gik det lige så godt  - men men men af uransagelige årsager - ja, jeg ved da virkelig ikke, hvordan jeg bar mig ad, så røg tandpastaen, der skulle på tandbørsten - ud over bordet, vasken og strittede op på fliserne, så jeg måtte lige tage en lille rengøring der - det fortæller bare lige lidt om, hvordan min dag artede sig. 

Nå men med god hjælp fra datteren, så lykkedes det altså at blive færdig lige i sidste sekund - og da jeg så siger, at nu må vi hellere få det her kaffe, ja så kommer gemalen i tanke om, at det glemte han da at tænde for - nå det kunne heldigvis løses ret hurtigt, for kaffemaskinen var gjort klar, så det var da bare at trykke på knappen :) 

Så kom vi til bords og det gik faktisk ret godt - vi nåede da at redde kagen, da datteren var ved at vælte mit kaffekrus og der røg kun en lille klat flødeskum ned af siden på skålen og ud på dugen, da jeg vil tage noget af det.
 - Resten af eftermiddagen var bare hyggelig - og der kom først en svoger forbi og så kom der en svigerinde og svoger mere - så der var liv og glade dage her - og med hjælp fra datteren, så var jeg jo godt forberedt, så jeg kunne hygge mig med gæsteret og grine af alle genstridighederne.

 - Dog grinede jeg ikke, da jeg var ved at brænde mørbradgryden på til aften - for selvfølgelig havde jeg glemt at skrue ned, da jeg skulle varme det op - og ja, det opdagede jeg først, da vandet, jeg samtidig havde sat over til ris, kogte - så det var bare med at lade være med at røre i bund af gryden og få det hældt over i en anden gryde i en gevaldig fart

Pyhhhh jeg fik det reddet uden det smagte brændt og coctailpølserne, ja de nåede sørme også at komme i, men kun fordi datteren kom til at sige til Emil, at der også var små pølser i, ellers havde de i dag stået inde i køleskabet ligesom kaviaren, der skulle have været på forretten gør.

Men skidt pyt vi havde en hyggelig dag med gode venner og i dag nyder jeg synet af den her herlige fyr, som jeg fik af dem