Søg i denne blog

onsdag den 25. januar 2017

Livsnyderne på tur - hæklet grydelapper og karklude - torsk med karrysauce og bønnesalat

Nå det bliver sådan ca til et indlæg en gang om ugen i tiden - jeg vil altså forsøge at tilstræbe, at det bliver tiere og dermed kortere indlæg 😏

Vi har været på weekendtur
- ja det vil sige, jeg har været til 50 års tøse-fødselsdag i Ringkøbing, og det kombinerede vi så med en overnatning, så det blev til en dejlig weekendtur 😊

Det var en skøn fødselsdagsfest med søde kvinder og rigtig dejlig mad og et par sjove indslag.
Vi spiste en dejlig italiensk-præget buffet og fik en pragtfuld tiramisu til dessert/kaffe - buffet havde sandelig også været et billed værdig, men jeg fik det ikke taget 😕

Det var en ret imponerende størrelse kage,
desserttallerkenen indikere hvor stor fadet var 😲
Jo der var hygge på højt plan,
der manglede ikke noget 😊
 Vi overnattede her
Hotel Fjordgården i Ringkøbing
Det var ikke noget stort værelse, men der var det, der skulle være
En god seng at sove i

og et TV,
gemalen skulle jo have tiden til at gå 😏
Der var pænt og rent på hotellet og vi fik en god morgenbuffet.
Der er svimmingpool og noget wellness halløj, som vi ikke havde tiden til at benytte os af.

En tur ud i det blå - Ringkøbing, Silkeborg/Skanderborg ad motorvej og en tur på landet
Vi var inde og kigge lidt på byen, det er en hyggelig by med gamle huse og brolagte gader,vi spiste frokost på en hyggelig Cafe. Der er en havn i ringkøbing, som så hyggelig ud, og hvor der helt sikkert er gang i den om sommeren.

Om søndagen kørte vi en omvej hjem - gemalen vil gerne se, hvor den nye motorvej fra Herning til Silkeborg løber, og vi kom også ud at køre på almindelig landevej i området omkring Silkeborg og Skanderborg, selv her i vintermånederne, får man et indtryk af, at der er utrolig smukt, så jeg tror helt sikkert vi skal have en tur ned i det område, når bøgen er sprunget ud igen.
Gemalen vil se en gammel forlængst afdød farbrors ejendom, som ligger nede i området omkring Odder/Skanderborg, så vi var ude på en meget smal men asfalteret vej og vi fandt også gården og kunne godt kende den, selv om der ser noget anderledes ud i dag.
Det er underligt, som vores opfattelse af ting kan ændres gennem årene - lidt den her med "da jeg var barn, var der mindst 3 m sne" - her handler det om at huske en stor og flot gård, som i dag så ud til at være et lille nedlagt landbrug, lidt på størrelse med vores eget :)

Undervejs på turen skrev min søster, at hun havde bagt fastelavnsboller og gav kaffe, hvis det kunne passe os - og det fik vi fint passet ind i vores tur og det var jo en skøn afslutning på den weekend.

Hæklerier
Jeg har fået hæklet lidt til mit eget køkken - ja grydelapperne har været igang et par måneder,  men nu fik jeg hæftet ender og vasket karkludene. Jeg lægger kludene i eddikevand nogle timer og vasker dem så for sig selv den første gang.
Grydelapperne er fra en opskrift i et tillæg til Hendes Verden nr 34, 2016.
Karkludene hækler jeg i vævemønster - jeg laver dem 25-26 cm brede og 30 cm lange, så er der lidt af krybe af, for jeg er så gammeldags at jeg koger mine karklude og viskestykker.
Der er brugt bomuld 8/4, noget er fra Stof&Stil og noget fra Mayflower og grydelapperne er hæklet på nål 3 og karkludene på 3,5.

Mad 
Vi skal tilbage til nogle sundere madvaner her i huset - ja, det er vist mest mig, der skal have et ordentlig tag i nakken af mig selv - julen er jo for længst forbi og resterne brugt, så det er ikkee længere en undskyldning for at hoppe let over - men vi er nu så småt igang og forleden fik vi ovnbagt torskefilet med kogte kartofler og gulerødder og karrysauce med æbletern og appelsinsaft i, og en dejlig bønnesalat, som jeg fandt opskriften på i Lone Landmand's kogebog "Hønsefødder &gulerødder" - jeg har fået kogebogen i julegave 😍