Søg i denne blog

onsdag den 4. juni 2014

Køkkenhave

Vi har en rimelig pæn stor køkkenhave - det er mest gemalens domæne.
I år har han ikke den helt store gnist til det, men den er blevet sået til - vi mangler lige nogle få ting, og det er mest indenfor mit domæne, at de mangler :)

Gemalen lavede for nogle år siden 4 højbede til mig, for jeg har problemer med at komme ned i knæene, og når nu jeg fik jord op i "stå-højde", så kunne jeg jo selv passe dem - de skal meget snart såes til, i år med salat, radiser og dild.
Og så skal vi have plantet squash-planterne ud, de står stadig i "orangeriet" og de er godt nok ved at være store nu :)

Her ude på "Bakken" på de åbne marker, der er tingene som regel lidt senere ved det, end i haverne inde i byerne, hvor der er mere læ - men det vælter op ad jorden, ikke bare med ukrudt også med diverse grøntsager

Det er et stort arbejde, at have sådan en stor køkkenhave, men dejligt er det, når afgrøderne kan høstes. Det sidste år har vi været selvforsynende med bønner, jordbær, hindbær, porrer, grønkål og næsten også med løg - jeg har dog måtte købe en pose løg i sidste uge.

Sidste år havde vi for første gang grønkål, i år prøver vi med spidskål og knoldselleri - vi har tidligere haft knoldselleri, de blev ikke så store, men de lykkedes.
Ellers har vi vist de mest almindelige ting, som gulerødder, rødbeder, ærter, persille, pastinak, porrer og ikke mindst kartofler.

Vi har fået plantet et par solbærbuske og en enkelt stikkelsbærbusk og det ser ud til, at de bærer frugt i år - men min rabarber, den stod et tosset sted - så den har vi flyttet, den ser godt nok sløj ud, så det er med om den kommer sig.
Jordbærerne blomster lystigt, så det varer ikke længe inden der skal plukkes, spises, koges og fryses.

Køkkenhaven tager meget tid på denne årstid, 
men den er også til meget glæde.