Søg i denne blog

tirsdag den 4. februar 2014

Ferie - mad - motion - planlægning skal der til

Så blev der februar, der kom tøvejr og vi kan igen se en del af græsplænen.
Der kom sørme også lige en del nye ministre i regeringen - sikke da noget noget - jeg ved snart ikke, hvad jeg skal tænke om det - jeg tror såmænd ikke det kommer til at ændre det store, men det må tiden jo vise.

Svogeren fik serveret wienerschnitzel i lørdags - ja vi andre fik selvfølgelig også, men jeg skyldte ham helt fra efteråret, hvor han hjalp os en del.

Vi har fået bestilt sommerferie - vi skal afsted to gange i år - ja, sikke da noget frås ;)
Gemalen's dåbsattest siger, at han har "rund" fødselsdag i år og det synes han ikke, han vil fejre i stor stil, så vi napper lige en ekstra ferie i stedet.

Den ene gang skal vi til Østrig, nærmere betegnet Zell an See, sammen med børn, svigerdatter og børnebørn. Det glæder vi os til - vi skal vise svigerdatteren og børnebørnene, hvor vores børn har tilbragt et anselig antal ferier.

For dem, der ikke ved det, så har vi boet det samme sted i Hinterglemm i rigtig mange år. Et sted, vi i sin tid fandt ved en ren tilfældighed i 1989. Dengang var det et gammel hotel, der havde fået en ny tilbygning, men i årenes løb er der sket en masse på stedet. Det gamle hotel er helt væk og det er blevet et fantastisk sted, men også i en anden prisklasse end dengang.
Det var også fantastisk, da vi startede med at komme der. Frau Feichtner har altid selv arbejdet med i såvel køkken som restaurant og har taget del i rengøring og såmænd også i høsten, alt mens hun havde sine 4 børn omkring sig og altid havde tid til en snak med sine gæster. Dengang havde hun en pige til hjælp med serveringen og en rengøringsdame - i dag er der mange ansatte, deres børn er blevet voksne og arbejder med på hotellet.
Oberschwarch hedder det og det er et ideel sted for familier med børn. Vi skal ikke bo der, fordi der er heste og en del andre dyr, og vi har et barnebarn, der er allergiker.

Den anden ferie bliver sammen med gemalens søstre og svogre og bliver på et andet yndet sted, nemlig ved Gardasøen, men på et hotel i en by, hvor vi ikke tidligere har boet.

Jo jo der er styr på sommerferien - nu skal konen her så bare lige se at få styr på sin kondition, så hun ikke skal sidde og glo et sted, når de andre skal ud på gåben.

Jeg var til motion igår - uha da da - jeg kan godt mærke, det er længe siden.
Jeg har meldt mig til et hold, det er ellers ikke min stærke side, jeg vil gerne træne alene, men det er jo ikke rigtig blevet til noget i meget lang tid, så der må ske noget andet.
Det foregår hos fysioterapien, det er Hjerteforeningen, der står bag sammen med LOF.
Det er cirkeltræning og umiddelbart virkede det fint for mig, men jeg havde godt nok ondt i mit gigtplagede ben/hofte i aftes

Nogen husker måske, at jeg skrev om, at jeg skulle igang med at læse Slankekurs for nogle uger siden - jeg må indrømme, at det ikke er blevet til så meget - måske fordi jeg lige som har været inde i processen en tid - og dog har jeg ikke indstillet mig på, at "min slankekurs" skulle give et vægttab.

I efteråret besluttede jeg, at jeg ikke vil være på slankekur/livsstilsændring mere og det kom til at betyde, at min vægt for første gang i mange mange år har stået stille i flere måneder - ja jeg tabte faktisk nogle få kilo og de er blevet væk - ja selv julen klarede jeg uden det store udslag på vægten.
Det har været godt for mig, og jeg føler nu, jeg er klar til at arbejde med kosten igen - det foregår i det små, for tiden arbejder jeg på at få flere grøntsager ind og bruge mindre fedtstof - det første går nogenlunde, det sidste kniber en smule.
Jeg har erkendt, at det handler om planlægning - det kan jo ikke hjælpe, at jeg først skal til at finde ud af, hvilke grøntsager vi skal ha', når jeg skal til at igang med madlavningen - slet ikke når vi har en lille Emil, der vil spise til tiden hver dag :)
Igår spiste vi frikadeller, der var tilsat fint hakket gulerod og blegselleri og dertil fik vi gulerod og knoldselleri skåret i tændstikke tynde strimler sauteret (lyder det ikke godt) på pande i en smule olivenolie sammen med et halv spidskål skåret i fine strimler - vi fik også kartofler og sauce.

Der hvor der skal arbejdes meget på sagen er frokosten. Tidligere spiste jeg ikke rugbrød, hvis jeg kunne blive fri, men det er jeg kommet til og det betyder, at jeg spiser pålæg herunder godt nok gerne en form for fisk, æg eller en rest fra aftensmaden, men meget lidt grønt - så der er noget at gå i lag med.

Klokken slår - tiden går - vaskemaskinen og planlægningen kalder :)