Søg i denne blog

søndag den 7. april 2013

En lørdag eftermiddag i køkkenet - lasagne, banakage og rugbrød

For tiden har gemalen fri fra arbejde, han havde "sparet" en masse fri- og feriedage sammen, og når så påsken også kom ind, har han alt i alt fri 27 dage i stræk, men de blev lige afbrudt af et møde igår - det er et møde, der holdes en gang om året, så det vil han ikke gå glip af.

Når han sådan holder fri, vendes der jo også op og ned på mine dage - så det var helt underligt at have en dag alene i huset igår :)

Først stod jeg på hovedet i fryseren, fordi jeg skulle have en pose jordbær op til marmelade - men så fik jeg også lige et overblik over, hvad der var helt nede i bunden :)

Så fandt jeg 3 bananer, altså ikke i fryseren, men der hvor vi opbevare frugt og grønt, hvis vi har købt stort ind - bananerne skulle bruges, så jeg fandt en opskrift på banankage lige Her.
Jeg plejer ellers at bruge de fedtfattige udgaver, men de bliver altså hurtig tørre - den her, den blev bare rigtig god (jeg hakkede chokoladen og kom i dejen.

Jeg skulle egentlig bage rugbrød, så det gik jeg igang med efterfølgende - det tager tid, men heldigvis skal man jo ikke arbejde med det under hele processen, så der blev også tid til at lave kødsovsen til lasagne.
Her bruger jeg en fedtfattig udgave. Der laves ikke becamelsauce, men der kommes mælk i og jævnes med maizena.
Her er opskriften

Lasagne
  • Ca. 100 gr. bacon klippes i strimler og svitses i en anelse olie
  • 1 stort løg skæres i skiver og
  • 3 fed hvidløg hakkes fint og svitses med
  •  250 gr. gulerødder
  • 150 gr. pastinak
  • 200 gr. selleri (knold)
  • Rives groft og tilsættes, 
  • når det er ”faldet sammen” tilsættes
  • 600 gr. oksefars 3-7%
  • Der røres rundt i blandingen indtil oksefarsen er blevet ”grå”, så kommes der
  •  1 ds. hakket tomater og 1 lille dåse koncentreret tomatpure ved, sammen med lidt chilisauce (efter smag), salt peber og oregano.
  •  Jeg hælder ca. 3 dl. vand ved og lader så kødsaucen simre i en halv times tid – herefter tilsættes der
  •  Ca. 3 dl. Mælk (jeg bruger letmælk)
  • Lader det simre med 5 -10 min., jævner så med maizena og lader det koge 5 min. mere.
  •  Så laves lasagnen som ellers, først kødsauce i bunden og så plader skiftevis – til slut kommer jeg revet ost på ca. 150 gr. og lidt reven parmesan oven på.
Da rugbrødene var kommet i ovnen og kødsovsen simrede, gik jeg ud og fik de bærbuske, vi købte tidligere på ugen, plantet om - og så var den lørdag eftermiddag godt brugt og gemalen hjemme igen.

Nå ja, ind imellem fik jeg sørme også lige lidt vasketøj tørret ude på snoren - sikken en duft der er i tøj, der har blafret ude på snoren :)