Søg i denne blog

tirsdag den 7. februar 2012

Plast eller porcelæn !!

Jeg har været tidligt oppe i dag - jeg skulle nemlig til tandlæge.
Tænk min bil, den vil ikke starte  - den er kun et par år gammel og står i garage, godt nok uden port i, men Stauns gamle peugot partner, som står ude, den startede uden problemer, heldigvis må jeg da sige, den skulle så lige skrælles fri for frost på ruderne og det tog jo lidt tid, så tandlægen måtte have besked om, at jeg altså var på vej.

Åhh - jeg har efterhånden udskudt en beslutning om plast eller krone i nogle kindtænder ret så længe, og nu går den ikke længere, en af fyldningerne skal altså skiftes, fordi den er revnet - tandlægen anbefaler klart en krone, rundt regnet 5500 kr. - jeg vil helst nøjes med en plastfyldning til den halve pris, men hvad er nu det klogeste???

Tandlægen er vel den klogeste på dette, og som han siger til mig, så kommer han til at tjene mest, hvis jeg vælger plastfyldningen, for den holder ikke i længden, men der vil også være en stor risiko for, at tanden så er blevet for ringe til at der kan sættes en krone på den!!!
Jeg kan godt få en billigere kinesisk krone på, men jeg kunne godt høre, at kvaliteten heller ikke er den samme og holder den så ikke, ja så koster det igen.

Grunden til jeg er sådan i tvivl er nok, at min gamle tandlæge var begyndt at skifte mine sølvplomber ud med plast og aftalen var, at hun tog en hver gang - men så holdt hun op efter ca. 30 år. Jeg er fortsat i samme klinik, men har hidtil haft 2 tandlæger, som er rejst igen og nu var det så mit første besøgt hos ham, der overtog klinikken, for han rejser forhåbentlig ikke igen.
Det betyder jo, at jeg ikke har opbygget en tillid til de her nye mennesker, som altså alle tre er kommet med samme forslag om, at det skal være kroner - den ene har dog lavet en plastfyldning på et tidspunkt, hvor en stor sølvplombe faldt ud og indtil videre holder den fint, men den er altså også kun 2 år gammel.

Ja, der er dømt tænketank et par dage.

Staun slap ikke så billigt om ved omgangssygen, han har været syg hele natten og ligger nu oppe i sin seng.