Søg i denne blog

fredag den 3. januar 2014

Et nyt år er begyndt og et langt liv fik sin afslutning

Vi kom stille og roligt ind i det nye år her i huset - vi fik dejlig mad og hyggede med min mor, datteren og Emil og Nana.

Nytårsdag er altid en dovne-dag her i huset, hvor vi sover længe, tuller rundt, spiser rester og laver ingenting.

Igår skulle hverdagen så småt begynde igen, men det blev en meget anderledes dag.

Min svigermor har været dement i en del år og tilbragt de sidste 6-7 år på plejehjemmets demens-afdeling.
Der har ikke været særlig meget kontakt med hende det sidste par år og hun kunne mindre og mindre, men hun holdt ved livet.
Igår fik hendes liv så ende - på en meget fredfyldt måde, hun holdt lige så stille og roligt op med at trække vejret - hendes børn var omkring hende og plejepersonalet tog sig pænt af hende.
Min svigermor blev 94 år og vi er ikke i tvivl om, at hun har haft et godt liv.
Hun vil blive mindet med glæde af os alle.

Der er mange ting, der skal ordnes, når en af de nærmeste dør.
Jeg tror, at vi fik næsten alt på plads i løbet af dagen igår - de 4 søskende var jo samlet, så de kunne tage stilling i fællesskab - alt flaskede sig, bedemanden kom hurtigt, præsten kom og snakkede, bisættelsen blev planlagt, der blev sagt lejemål op - lægen kom og skrev dødsattest og vi fik svigermor sunget ud og kørt i kappellet.

Uanset hvordan og hvoledes den sidste tid har været og hvor gammel et menneske er blevet, så tror jeg altid det vil være en vemodig dag, når der skal siges det sidste farvel - men kan en sådan dag være god, så var vores dag igår det.

Det var en lang dag, som vi sluttede af med at spise aftensmad sammen på Rold Kro, hvor vi fik wienerschnitzel og vi tror, alle aftaler er truffet, så vi kan få en fin bisættelse af svigermor, som faktisk ikke krævede så meget af livet, hun var for det meste glad, sagde tingene som de var, havde humor og var et meget gavmildt menneske, som har givet sine kære mange gode minder.