Søg i denne blog

søndag den 19. juli 2015

Fødselsdags-hindbær-lagkage

Igår havde gemalen fødselsdag - igennem mange år er det ikke særlig tit, vi har været herhjemme på denne dag, men det var vi jo af gode årsager i år.

Det går rigtig godt fremad med gemalen efter hjerteoperationen, det er nu 4 uger siden, men han har stadig brug for lidt mere hvile end normalt, så det blev ikke nogen stor fødselsdagsfest - men lige den nærmeste familie (i alle tilfælde dem, der ikke er væk på ferie) kom til kaffe, datterens formidable rosinboller og min lagkage

Den må vist godt kaldes en hindbær-drøm :)

Jeg bager selv lagkagebunde, det er så nemt æg, sukker, lidt mel og et par tsk. bagepulver - jeg har arvet svigermors lagkageforme af den slags, hvor der er sådan en fidus i bunden, man bare lige kører rundt, så slipper de og vupti er de ude fine og hele :)
Jeg brugte 3 lagkagebunde.

Så koger jeg hindbær fra fryseren (500 gr) med rørsukker (250 gr.) og en vanillestang, det plejer at få en fin konsistens, når det er blevet kølet af, men blev desværre ikke stiv nok igår, men det løste sig fint ved at jeg fiskede lidt og så blev det sidste hældt gennem en si, så der ikke kom så meget saft med.

Så grov-knuste jeg godt og vel en halv pose makroner, jeg plejer at hælde en sjat vin af en slags over, men nu havde vi lige lavet hyldeblomstsaft (0,75 dl), så det brugte jeg og det var godt. 

Ca. halvdelen af hindbærene blev blandet i en halv liter flødeskum - halvdelen af hindbærskummet kom på 1. lagkagebund.

2. lagkagebund ovenpå og herpå kom resten af hindbærene og de knuste makroner.

3. lagkagebund kom på og resten af hindbærskummet blev fordelt over den. 

Der blev pyntet med en halv liter flødeskum rundt om lagkagen (det kan sagtens være mindre, men jeg er ikke god til at sprøjte og fik det lagt ret tæt fra start af). 
Der blev pyntet med 250 gr. friske hindbær på toppen af kagen. 

I dag er der dømt søndag her - små nusserier -  alt efter hvad vi hver især har lyst til at lave :)
GOD SØNDAG