Søg i denne blog

onsdag den 1. februar 2012

Motionscentret og mig

Jeg har været i motionscentret i dag - et forholdsvis lille sted, hvor der ikke kommer så mange om formiddagen og det nyder jeg.For år tilbage, havde jeg aldrig troet, at jeg kom til at befinde mig godt sådan et sted, men det gør jeg faktisk.

Da jeg i 2003/04 havde stress, var min kondition ekstrem elendig og sammenholdt med min store overvægt, så fik jeg bevilliget motion på recept. Tro nu endelig ikke det var billigt, for man betaler altså alligevel, men det betød, at jeg kunne starte op hos fysioterapeuten, som så vejledte mig og var det ikke sket, så tror jeg aldrig, jeg var nået i motionscentret.
I den periode tabte jeg næsten ingeting på vægten, men det gjorde jeg i omkreds og der kom med tiden også resultater på vægten.
Efter en lang periode i fysioterapeutens træningslokale, begyndte jeg i det lokale motionscenter. Jeg var der meget ofte og mærkede en mærkbar forandring i min fysiske tilstand og på vægten.

I 2007 forstuvede jeg så en fod og gik helt i stå. Jeg forsøgte gang på gang at komme igang igen, men der kom hele tiden noget i vejen, for at jeg fik et ordentlig forløb igen. Min fysiske tilstand blev gradvis dårligere igen og vægten steg mærkbart, hvilket bestemt ikke blev bedre, da jeg omkring årsskiftet 2009/2010 fik en depression - jeg sad nærmest klistret til en stol herhjemme i mere end et halvt år.

I efteråret kom jeg på et kursusforløb for stress- og depressionsramte, hvor størstedelen af undervisningen var motion. Det glædede jeg mig faktisk til, men jeg fik konstanteret slidgigt i hoften lige inden starten af kurset, og jeg fik ikke den optimale start.
Jeg kunne slet ikke være med, men det blev sådan, at jeg måtte gå i motionscenter, når de andre lavede andre former for motion, og det var ganske godt for mig, men har nok været lige hårdt nok.
Jeg fortsatte i det lokale motionscentret en kort tid efter ophør af kurset, men så blev slidgigten igen rigtig slem. Jeg kunne simpelthen ikke holde til det.

Nu har jeg i næsten 2 mdr. gået til fysioterapeut og fået behandling for min slidgigt, det hjælper og jeg er igen igang i motionscentret og jeg nyder at være der, når altså jeg får mig møvet ud af døren :-)

Fysioterapeuten er i baghånden til at holde igen for mig, for selv om jeg ikke er af de skrappeste i motionscenteret og jeg til enhver tid vil sige, at jeg ikke ejer et konkurrence-gen, så har jeg altså en konkurrence med mig selv og vil meget gerne lægge på det niveau, som jeg gjorde, da det kørte bedst for mig - MEN DET KAN JEG ALTSÅ IKKE KLARE LIGE NU - det må jeg jo erkende.

Så lige nu er det ca. 1 gang om ugen og med mindst mulig belastning på maskinerne, max 4 min. ad gangen i lavt tempo på cykel og lige så på løbebåndet og der er ting, som jeg altså slet ikke gør for tiden.
Imellem mine besøg i motionscentret er jeg ved fysioterapeuten.
Ingen tvivl om, at det hjælper, men det tager sin tid.