Søg i denne blog

onsdag den 5. august 2015

Alternative karbonader ;)

Vi skal have så meget grøntsager som muligt ind i kosten - så jeg forsøger nogen gange at "snyde" det ind :)

I dag havde jeg noget magert hakket kalv&flæsk og tænkte, at vi skulle have karbonader, dem kan man jo spise mange dejlige grøntsager til, men jeg kunne alligevel ikke lade være at prøve og få lidt mere end det helt synlige med :)
Samtidig tænkte jeg, at der skulle bruges mindre fedtstof og en lidt sundere panering end rasp - så jeg brugte havregryn til at panere i - og det endte altså i at blive Karbonader uden knas :/

Jeg havde 800 gr. hakket kød 3-7% og så tog jeg 175 gr. gulerødder, 200 gr. squash og 70 gr. rødløg og kom i blenderen - det er en fin måde at hakke gulerødderne helt fint på, men squashen bliver altså flydende (ja det var en tanketorsk), det hele blev blandet med lidt salt og peber.
Så blev de formet som karbonader og blev vendt i 120 gr. havregryn - hov her blev jeg overrasket over, hvor stor mængde, der faktisk bruges.
Jeg kom 50 gr. becel på panden (og jeg skal lige hilse og sige, at det ikke er meget, hvis man vil lave en pæn skorpe), de blev stegt ligesom karbonader ellers gør sådan ca. 30 min.

De smagte ganske udmærket, men når man sparer på fedtstoffet og samtidig har gjort farsen for blød, ja så er det altså svært at få sprød :)


Næste gang river jeg squashen - 
så tænker jeg, den bliver endnu bedre.