Søg i denne blog

onsdag den 17. april 2019

Påskefrokost med familien

Så er påsken over os - det er ensbetydende med nogle ekstra fridage og her betyder det gerne noget samvær med familie og venner.

Det er efterhånden en tradition, at børn, børnebørn, svigerdatteren og min mor kommer til påskefrokost -  i år var den tradition så lige ved at gå i opløsning, for det var ikke muligt at samle alle på en dag, men svigerdatteren reddede den, da hun sagde, at de kunne en af hverdagene før påsken - så det blev igår tirsdag, vi holdt påskefrokost 🐣🐥

Det store spørgsmål er jo så - hvad skal vi spise👀
Ja det skal jo ligesom høre en påskefrokost til - sild er udelukket, da kun få af os spiser dem, men fisk det skal vi ha', så det blev til røgetlaks og rejer
Jeg havde set en fin ide et eller andet sted - der blev brugt"skåle" lavet af icebergsalat-blade - den skulle afprøves, men hold da nu op det , der rakte mine kreative evner godt nok ikke - jeg kunne bare ikke få delt det salathovede i fine hele blade, så det endte med at de blev hakket i strimler og placeret på et fad og så blev der anrettet på det 😏
Det var fint nok, for så kunne børnebørnene hver især spise det af det, de bedst kan li' 😉
Jeg lavede en rævesauce til den røgede laks

Jeg brugte
1/2 dl brun farin
1-2 spsk dijonsennep
1/4 dl sherryeddike
et nip salt
ca 1 spsk finthakket frossen dild
1 dl olivenolie
Det kom i nævnte rækkefølge i et glas, hvor åbningen passer i størrelse til min stavblender kan komme derned i - og så er det bare at trykke på knappen og vupti så har man en fin portion rævesauce - jeg synes, det var lige surt nok, og det kunne ikke tåle mere brun farin, så det fik en sjat akaciehonning.
Jeg bruger sherryeddike, fordi det ikke er så skarp i smagen som f. eks æbleedikke er.

Der var også et fad med grønne asparges med hakket æg og bacon - men det kom ikke lige med på et billede.

Kylling hører for mig også påskefrokosten til - den blev til tarteletter med høns i asparges


Og så skal vi da have Lammekølle den blev serveret med tomatsalat og tzatziki, feta og oliven

Lammekøllen krydrede jeg med hvidløg, rosmarin, salt og peber og så i ovnen med den på 150 gr - det var en stor kølle den vejede 2,5 kg, så jeg tænkte, den nok skulle have 3 timer - det blev vist til knap 3,5 time og den var bare så mør, så den nærmest faldt fra hinanden, men god var den.
Tomatsalaten er den samme, som er beskrevet på indlægget fra 09.04.19.
Tzatzikien er helt efter de gængse opskrifter - revet agurk, som jeg vender med salt og lader dryppe af et par timer, før det bliver vendt i græskyoghurt rørt med presset hvidløg.

Med mine nye madvaner, så tænkte jeg, der ikke skulle serveres kartofler, men det var nu ikke lige til måde, så det må jeg jo tage til efterretning 😳

Gule citroner de hører for mig også med til påsken og lidt sødt skal der jo også til - så det kombinerede jeg i en "citronmåne-lagkage" som blev serveret til kombineret kaffe/dessert
Citronmåne-lagkagen består af Lone Landmands citronmåne dog uden glasur - det er en fantastisk god kage, som bare bliver bedre af at stå en dags tid, så den blev bagt mandag - da den lige havde afkølet en smule, prikkede jeg den med en gaffel og hældte saft fra en citron ud over den, og så blev den sat til side til igår morges, hvor jeg lavede en Citronmousse fra Karolines køkken  - jeg brugte en 1/2 l fløde og lidt mere citron end beskrevet i opskriften, og begav mig så ud i sprøjningens kunst - ja det er jeg absolut ikke ekspert i og begik den fejl, at jeg havde tænkt, at den kun skulle have mousse på toppen, men da jeg kunne se, det vil blive for meget og det sagtens kunne række til siderne, så sprøjtede jeg først der til sidst og det er ikke så nemt, når der er kommet ovenpå, men det blev da til en "lagkage" - og så er der pyntet med både mandelæg, lakridsæg og sukkeræg, så alle fik noget, de kunne li' 😀

Gæsterne havde skønne påskeblomster med til mig 


Dem nyder jeg i dag - hvor det føles som om der er søndag - så jeg holder lige en fridag 😘

Rigtig god påske