Søg i denne blog

mandag den 20. april 2015

Dirty Dancing - en dejlig Københavner-tur

17. april 2014 
bestilte datteren billetter til 
Dirty Dancing d. 18. april 2015 - 
og mor her skulle jo med :)
Vi har glædet os til den tur et helt år - så det blev rigtig spændende, om nu forestilling og hele turen kunne leve op til vores forventninger :)

Når nu vi skulle til København, ja så skulle vi da have en tur ud af det - så alle sejl blev sat til, vi bestilte hotelværelse på Copenhagen Plaza - lige klods op af hovedbanegården og overfor Tivoli

Udsigten fra værelset 
Det var et gammelt, men hyggeligt hotel, som tydeligt bærer præg af at have været et meget fint hotel, hvor de kendte er kommet gennem tiderne.
Der var det, der skulle være på værelserne, servicen var i orden og morgenmaden lige så og vi havde ingen gener af lyd fra togene. For første gang har vi været så "fint" et sted, at jeg bare afleverede bilnøglen og så blev bilen kørt i P-kælder et eller andet sted og afleveret lige udenfor døren igen, da vi skulle hjem :)

På turen over ville datteren gerne holde i Ringsted, hvor (hvad mange måske ved) der er en "outlet by" - ja det er nærmest som Storcentret, men uden tag over, en masse små butikker, hvor kendte mærker og for mig også ukendte mærker sælger deres outlet-varer.
Vi skulle se på børnetøj og der blev lige købt en stak med hjem fra noget, der hedder Pomp de Lux.
Og så gik turen videre til København, hvor jeg fik bilen manøvreret gennem myldretids trafikken fredag sidst på eftermiddagen - uden at få buler og genere alt for mange andre bilister ;)

Vi fik os indrettet i værelset og gik så ud i byen og spiste dejlig italiensk mad - jeg fik Spaghetti Carbonara.
Og så var vi klar til at finde vores seng efter en lang dag.

Lørdag formiddag tog vi en tur ud til Torvehallerne - hold da nu op, det er for sådan en landbo som mig, et helt utrolig dejligt sted - sikke lækkerier, der kunne købes der - ja bare deres udvalg af krydderurter var misundelsesværdig - nok har jeg "orangeri" og køkkenhave, men det udvalg kan det ikke leve op til og det kan butikkerne her i nærheden heller ikke.


Vi måtte simpelthen slæbe en kæmpe stor basilikum med os hjem til Jylland sammen med den lille flaske hindbær-balsamico, som blev tappet fra en stor bowle :)


Vi skulle ind og se Dirty Dancing kl. 16 og vi havde Gold-billetter (fordi det var det, der var tilbage, da vi bestilte for 1 år siden) med velkomstdrink, så vi skulle være der senest kl. 15.30, så der blev ikke tid til stort mere i Hovedstaden, men det var også fint nok :)

Dirty DancingJa ja da - der er stil over det, når man har betalt i dyre domme :) 

Det var bare rigtig hyggeligt at stå der med drinks i hånden og kigge ud over Tivoli på en solskinsdag - der var mange mennesker i Tivoli allerede her midt i april. 

Ja desværre må man ikke tage billeder eller optage lyd under forestillingen og jeg havde da iøvrigt heller ikke kunne koncentrere mig om det, for det var bare med at få alt det, der foregik på scenen med - DET VAR BARE SÅ GODT - 
De gjorde det virkelig godt og vi sad lige midt for på 3. række, som altså var 2. række, da der ingen 1. række er - så vi kunne se deres ansigtsudtryk helt tæt på - DET VAR ALLE PENGENE VÆRD.
Silas Holst og Mathilde Norholt er bare så gode sammen og Karina Frimodt spillede rigtig godt - ja, det gjorde de nu alle sammen. 
Desværre er Robert Hansen blevet syg, ham er jeg ellers stor fan af, men hans stand in Sigurd Le Dous gjorde det bare rigtig godt og jeg ved jo ikke, om Robert kunne have gjort det bedre :)

Med Gold billetterne fulgte en Gold-bag med program, cd (som jeg ikke har fået hørt endnu), en lipglos fra Dennis Knudsen, en svedebånd, en energi-drik, en pakke lyserøde läkerol og noget jeg nok har glemt :) 
I pausen var der fine drinks gjort klar til Gold-gæster - og så må jeg lige fortælle, at der var en kø så lang til dametoiletterne, så jeg tror aldrig jeg har set noget lignende - men nul problems Tivoli-betjenten, han daffede da bare ind mellem damerne og ledte slagets gang, så ingen toiletter stod ubrugte hen :)

Det var en fantastisk forestilling, som såmænd godt kan tåle at ses to gange - men den går vist ikke ;)

Vi havde bestilt showmenu på Brdr. Price, så der gik vi hen bagefter og uha der var lige ved at gå skår i glæden, men det gjorde det ikke, for personalet klarede situationen på fornemmeste vis - der var nemlig sket det, at bestillinger fra fredag morgen ikke var gået igennem og det var jo ikke godt eftersom folk jo også havde betalt via nettet - men vi fik serveret et glas vin/øl og der gik måske 20 min., så var der et bord til os og vi fik rigtig velsmagende mad.
Til forret koldrøget laks med rygeostcreme og rugbrødsscrumble, 
en lækker bolle og smør rørt med kærnemælk
Det var ikke en tynd skive vacumpakket laks - det smagte bare rigtig godt.

Til hovedret fik vi  rosastegte skiver af dansk kødkvæg 
med med sauce bordelais og pomme frites med bearnaise-mayo
 og dertil en dejlig grøn salat med bagte cherrytomater, parmesan og pinjekerner
Smart måde at servere pomme frites på
og de forblev bare varme i meget lang tid
 Jeg glemte at få et billed af salaten, men jeg fik et af udsigten :)

Vi var bare så mætte, at der ikke var plads til en dessert :)
Da vi havde spist var der blevet mørkt og lysene tændt i Tivoli, det giver bare en fantastisk dejlig stemning - så vi gik en tur rundt derinde, før vi gik tilbage til hotellet.

Turen blev sluttet af med en dejlig frokost søndag middag hos familie i Roskilde.