Søg i denne blog

mandag den 10. september 2012

Fulda - sidste del af vores ferie

Nu må I lige have det sidste med af vores ferie.
Efter 5 dejlige dage i Østrig gik turen igen nord på.
Vi havde besluttet os for, at vi vil overnatte på vej hjem, så da vi pakkede til ferien  fandt jeg bogen "turen går til sydtyskland", og helt tilfældigt slog jeg op på siderne med Fulda - det lød som en fin by, så vi havde bestilte 2 overnatninger i en forstad til byen, inden vi tog hjemmefra.

Vi kørte fra Østrig lørdag morgen og nu havde vejret ændret sig, der småregnede og temperaturen lå lige under 20 gr..
Vi havde ikke troet, der var så meget trafik i slutningen af august, men det lignede en lørdag i industriferien  - og det var det måske også for en del tyskere, fandt vi ud af!
Omkring München ændrede vejret sig igen, der blev solskin og temperaturen røg op på 27 gr..
Efter at have tilbragt en hel del tid i bilkøer ankom vi til hotellet "Zur Linde" i den lille by Pilgerzell ved 17-tiden.
Vi fik anvist et fint værelse med en dejlig seng med rigtige madrasser :-)
Mens vi pakkede ud og fik et bad, så vi, at der kom mange biler til hotellet, men mange af dem kom bare for at hente mad og kørte så igen - så vi blev noget forbavset, da vi kom ned i restauranten og så, der var fyldt.
Vi spurgte efter et bord og pigen beklagede, alt var optaget, men så kom indehaveren himself, det var også ham, der havde taget mod os - han sagde, at eftersom vi var husgæster, måtte vi sidde i morgenmadlokalet og spise, hvis altså vi vil det. Det vil vi gerne - vi fandt et bord med udsigt til gaden og kunne rigtig følge med i, hvor mange mennesker, der kom og hentede mad og det kan vi godt forstå, efter selv at have spist der to aftner :-)
Første aften glemte jeg helt at tage et billede af den skønne mad - der fik jeg mørbradbøf, som var gratineret med bacon/røget flæsk og ost - 3 stk, som fyldte hele tallerkenen, dertil en tallerken med salat og en skål rösti - Staun fik en jægerschnitzel, det er en wienerchnitzel med champignonsauce og her var det flødesauce, og han fik også salat til og så en skål pommefrites - virkelig lækker mad og så meget, at jeg slet ikke kunne spise op, Staun fik en halv l. øl og jeg fik en lille flaske rosevin og en flaske vand og vi kom af med 29 € = ca. 220 kr.
Ikke noget med at vi blev "glemt" fordi vi sad i et andet lokale - vi blev serviceret som alle andre gæster - virkelig dejligt sted.
Aftenen efter spiste vi der igen - jeg fik jægerschnitzel og Staun fik en med bløde løg og brasede kartofler og det var lige så lækkert som dagen før og lige så billigt :-)
Det nåede jeg at få taget et billede af
Efter maden gik vi en lille tur i området, det var nærmet et villakvarter, men der var også et par bondegårde, som udsendte deres "dejlige dufte".
 
Efter at have indtaget en lækker morgenbuffet søndag morgen, kørte vi ind til Fulda - der var ikke meget trafik og det er jo dejligt med GPS, for den kunne guide os direkte til en P-kælder inde midt i byen.
Vi havde fundet et bykort på hotellet og gik så en tur rundt i byens gader og kiggede på fine gamle bygninger midt i mellem nye smukke og grimme bygninger :-)


 Domkirken,
 som var fantastisk smuk indvendig
Det gamle rådhus

 
 og vandspillene
i slotsparken
  


 
Ingen billeder af slottet, for det var under renovering og overklistret med stilladser.
Der var også et kloster og flere kirker, en universitetsbygning, hvor der var noget museums-halløj og en gårdhave hvori, der havde været vinfest aftenen før - gågader, cafeer og fine butikker (de var lukket, så vi kom ikke til at bruge penge der) og helt sikkert en masse andre ting, om vi ikke nåede at se.
Det blev kun til godt et par timer derinde, for Staun fik desværre hovedpine, så vi kørte tilbage til hotellet, hvor han måtte hen og sove for nedrullede gardiner. Der blev regnvejr, da vi kørte indefra byen, så jeg fandt en god lænestol ude i gangen, hvor jeg sad og hæklede, mens Staun sov.

Mandag morgen indtog vi igen dejlig mad fra morgenmadsbuffeten og betalte opholdet 126€ = ca. 950 kr. for 2 overnatninger med morgenbuffet - det er helt sikkert et sted vi gerne benytter til overnatning undervejs igen.
Så gik turen hjem til Danmark - traffiken kørte rimelig og vi var hjemme til aften.
Hold da op, jeg har sloges med billederne i dag - jeg ved ikke hvorfor, men den vil indsætte et link og jeg kunne ikke fjerne det, jeg har slettet billeder og startet forfra og hvad ved jeg, men hver gang jeg kom dertil, så markerede den "link og så kursiv" - derfor er der en anden skrift under et af billederne :-)