Søg i denne blog

onsdag den 23. januar 2013

Hvis jeg var en bil.......

sådan kom jeg til at tænke forleden og det blev til følgende:

Fra ny en lille, god og stabil rød bil, der ikke krævede så meget, hverken brændstof eller vedligeholdelse.

Men med tiden blev forbrændingen ringere, ejeren mere ligeglad og der blev stadig fyldt lige meget brændstof på tanken, der altså ikke er så stor.
Der kom smørolie og sprinklervæske på i større mængder, end den lille bil havde behov - så til sidst løb både brændstof, smørolie og spinklervæske over og satte sig  rundt om på hele karosseriet.

Ind imellem blev det så meget, at der måtte småreparationer til, ejeren blev mindet om, at den lille bil skulle passes og plejes, hvis den skulle holde rigtig længe.
Det blev den lille røde bil så en tid.

Den blev så god som ny, kom til at køre mere på vejen, ja en hel del på motorvej og alt for hårdt, så den stod af og måtte have en hoved-reparation.

Den blev køreklar igen, men ejeren havde ikke taget højde for bumpene, der var kommet på vejene, så snart den måtte i pit-stop for at lades op.

Nu var ejeren blevet mere opmærksom og passede godt på den lille bil, der blev ikke fyldt for meget brændstof på, og en del af det overflødige smøreolie og sprinklervæske blev poleret af.

Den gik så godt, men bum, så fik den et gok og måtte igen på værksted for at få det godt.
Det var dyrt, ejeren ærgrede sig og mistede noget af sit mod.

Det var som om, der nu var en tid, hvor der var mange huller i vejen, og andre biler ofte kom for tæt, den fik mange skrammer og buler - det blev uoverskueligt, den lille bil blev rigtig træt og en dag, den med et ordentlig skub blev sendt ned i et hul så dyb.

Den blev kørt i garage og der stod den i ret lang tid, den røde farve blegnede før end ejeren kom i tanke om, at med lidt kærlig pleje kunne den måske køre lidt igen.

Først fik den en hovedreparation, som fik motoren til at fungere igen, så begyndte ejeren at vise interesse, kørte forsigtig en lille tur og blev opmærksom på, at hvis visse ting er i orden, så  kan den halvgamle bil stadig klare sig godt -  ja selv på motorvej.

Nu er ejeren faktisk blevet glad for sin lille bil, den overfyldes ikke, brændstoffet tilpasses forbrændingen, og der findes tid til at tørre overflødig smørolie og sprinklervæske væk igen.

Mange års forfald, det tager tid at rette op, men med kærlig og tålmodig pleje, så står der forhåbentlig en skønne dag en gammel bil så flot.
Farven er nok ikke helt så skarp,og den  køre ikke så stærkt, men den kører godt og kan holde mange år igen, hvis ejeren altså husker at passe og pleje den.