Søg i denne blog

mandag den 30. november 2015

Miniferie med julemarked i Kiel og Lübeck blev sluttet af med grænsehandel

Gemalen og mig har holdt en forlænget weekend med hinanden - vi har været til julemarked i Tyskland - nærmere bestemt i Kiel.

Ja, det var ikke lige det, vi havde tænkt, førend vi skulle bestille et hotel :)

Det er jo sådan, at gemalen har været sygemeldt i mange måneder og hans sidste konsultation på sygehuset var d. 20. oktober, så han har ikke bare kunne rejse udenlands og kunne ikke gøre det før efter 20.december uden at skulle have lov af forsikringsselskabet, derfor havde vi egentlig ikke tænkt os at tage nogen steder før i det nye år - men så fandt vi ud af, at man kan søge den forhåndsgodkendelse ved SOS over nettet - der skulle godt nok et notat med fra sidste undersøgelse, men det fik vi tilsendt og scannede ind og så kørte det bare og i løbet af nul komma dut, så var godkendelsen her, og da gemalen havde et par fridage i forbindelse med weekenden, ja så måtte vi altså ud og "lufte os" lidt :)

Det blev så et Tysk julemarked vi gik efter - jeg vil gerne til Lübeck, men hold da nu op, det var umuligt at opdrive et hotel tæt på byen så kort før 1. søndag i advent - der var altså mange andre danskere end os, der vil derned - så vi begyndte at kigge efter noget andet og fandt ud af, at Kiel også har et fint julemarked og her fandt vi et hotel på Booking.com - det var i en forstad til Kiel i nærheden af vandet og viste sig at være et dejligt sted.

Hotel Segelhafen - det ser ikke ud af meget udenfor, men det var pænt og rent indenfor, værelset var stort og der var morgenbuffet med i prisen, og den var ganske fin - personalet var meget imødekommende og om morgenen stod de nærmest på spring med kaffen og fyldte op på buffen, det var et rigtig godt valg, vi tog der - det kostede ca. 2140 kr for 3 overnatninger inkl. parkering i garagen, som udgjorde de 230 kr. - og man kunne altså sagtens have holdt gratis udenfor, ligesom værelset kunne have været billigere, vi havde nemlig et comfort zimmer, fordi dobbeltværelserne var udsolgt.
Lige et par billeder fra værelset, som var stort med en lille sofa og en dejlig lænestol og der var 3 senge derinde, badeværelset var ikke stort, men der var alt hvad vi skulle bruge og det var meget pænt rent.Nå men vi havde to dage dernede og den første brugte vi på en køretur langs Østersøen helt ud på Femern.
Undervejs kom vi til det her skilt og så måtte vi da ud og finde ud af, hvor langt fra hjemme vi egentlig var :)

men vi var altså bare ved Østersøen på kold og blæsende dag.

Lübeck
Fra Femern kørte vi videre til Lübech, hvor vi på lykke og fromme kørte mod centrum for at finde julemarkedet - det lykkedes med en smule søgen på vores GPS.
Det var et fint marked og jeg tror helt bestemt, at Lübeck vil være et længere besøg værd.
Jeg har ikke fået taget ret mange billeder og dem jeg tog på markedet, var mest til at vise børnebørnene - men I må da også se dem :)

Vi spiste kartoffelpandekager med æblemos :)

Det var aften og spisetid inden vi var tilbage i Kiel igen og vi fandt en restaurant tæt på vores Hotel, Alte Mülle hed den, det var et fint sted, der var  bare rigtig koldt i det hjørne, vi sad, men maden den var rigtig god
En stor schnitzel med løg og champignon
Kiel
Dagen efter kørte vi ind til Kiel, da var vejret meget bedre og vi gik rundt på deres marked, som også var rigtig hyggelig, men ikke så stort som det i Lübeck.
Der var lørdag og der var rigtig mange mennesker.
Markedet lå lige udenfor et kæmpe stort shoppingcenter, det var vel to centre, der var bygget sammen, Karstad og Sophienhof - vi holdt i P-huset der, så vi kom igennem en lille del af centret - det var rigtig flot pyntet til jul og der var rigtig mange butikker og mennesker - hold da nu helt op - jeg kan slet ikke overskue det, når det bliver så stort og man hele tiden skal passe på ikke at jogge nogen over tæerne  - men det har så den fordel, at jeg ikke bruger for mange penge :)

Sidst på eftermiddagen kørte vi tilbage til hotellet og valgte, at vi igen vil spise på Alte Mülle, fordi vi kun havde lys i den ene lygte for på bilen og derfor ikke synes, vi behøvede køre, men vi endte nu alligevel med at køre derover, for der blev regnvejr. Denne gang sad vi et bedre sted, hvor der ikke trak ind, og vi spiste en rumpsteak med brasede kartofler og salat - det var bare rigtig dejlig mad :)
Jo jo der blev slappet af og hygget igennem i nogle dage :)

Vi var faktisk ret heldig med vejret og kom på marked begge dage, mens der var tørvejr, ja solen skinnede endda lørdag eftermiddag - men vi fik slet ikke set nok af Kiel, jeg tænker, at vi må den vej på engang, når der er sommervejr eller i alle tilfælde forår.

Grænsehandel 
Søndag gik turen mod Danmark og hold da nu op, alle de andre danskere, der havde optaget hotellerne rundt omkring valgte vist at køre hjem samtidig - og de havde da vist også stort set alle sammen besluttet at handle ved grænsen, primært ved Fleggaard - gemalen mente godt nok, det vil være tosset at gå ind i den butik, men nu var vi der jo og vi skulle ikke være hjemme til en bestemt tid, så jeg insisterede - hmmmmmm - det var måske ikke min bedste ide, men på den anden side, så kan det jo også blive en oplevelse at stå i kø fra den ene ende af butikken til den anden - hahaha - jamen det har da sin charme, når man står og siger til hinanden "kan du måske lige nå til mig" - "vil du være sød og række mig" - "kan du se om dit og dat er på de hylder ovre ved dig" - ja sjældent har jeg da udvekslet så mange bemærkninger med andre handlende :)

Billedet her er ikke det bedste, men giver da et lille indblik i, hvor tæt vi stod i hele butikken - det her var en række på tværs i butikken - og det var sørme svært at komme forbi alle køerne, der var op til kasserne - vi skiftedes til at stå ved vognene og så møve os rundt efter varer og vi fik stort set det vi gik efter :) -

MEN JEG TAGER ALDRIG PÅ GRÆNSEHANDEL 1. SØNDAG I ADVENT IGEN.