Søg i denne blog

torsdag den 12. juli 2018

Første stop på ferien Halle og Petersberg

Vi kørte hjemmefra lørdag kl 9.50.
Der var en del trafik men det gik  rimelig pænt til vi nåede grænsen.
Hold nu op der var meget trafik og vejarbejde, det var vejarbejdet, der forsinkede trafikken.
Vi var tildels selv ude om det, for vi havde snakket om at køre ud mod øst kørt efter at have passeret grænsen, men så blev gemalens nysgerrighed alligevel vakt og vi besluttede at køre gennem Hamburg, alene for at se, hvor langt vejarbejdet var kommet.
Det er et vildt stort projekt, jeg fatter ikke, nogen har styr på det, men det er der tilsyneladende, for der sker da noget 😏
Når man så sidder der og 
tålmodigheden skal stå sin prøve,
ja så er det altså en herlig ting
at holde bag en campingvogn med 
ovenstående stående på bagende💖
"Carpe Diem" - Grip dagen, 
det er det, vi skal gøre hver dag, 
men da ikke mindst,
 når vi har det privilegium
 at kan kalde os livsnydere
 og stort set selv bestemmer over vores tid 😍

Vi spiste frokost på Allertal en sandwich til os hver og 1 flaske vand til deling 10€.
Og så fortsatte vi mod vores mål - vi havde besluttet at overnatte omkring Leipzig, men havde ikke bestilt overnatning, så da vi nærmede os området, gik vi på Booking.com og fandt et sted.
Vi ankom til hotel H+Hotel Leipzig-Halle kl 19.45, et stort hotel med 300 værelser og rigtig mange gæster, der var vist en fest her, men den hindrede da ikke folk i festtøj så fodbold i tv -  Tyskland spillede med Sverige 😐
Ja fodbold er ikke noget jeg normalt ser 😏

Vi spiste i hotellets restaurant, der var buffet, jeg tog lige et overblik og så masser af dejlige grøntsager, den tog vi - der var i øvrigt heller ikke andre valg denne aften, fandt vi ud af 😊
inkl. 1 glas øl og hvidvin kom vi af med 40€ - kvalitet og pris var vist meget i overensstemmelse med hinanden.
Vi var trætte og gik begge to ret tidligt omkuld og sov ganske udmærket på 4. sal i det allerfjerneste hjørne 😴

Halle og Petersberg
Søndag startede vi med en skøn morgenbuffet på hotellet, der manglede ikke noget. Der var som sagt rigtig mange mennesker og vi sad og studere alle de mange typer og nød kaffen, inden vi gjorde os klar til at køre ud i området.

Vejret var ok, men lidt overskyet og ikke alt for varmt.
Vi kørte først ind omkring den lille by, hotellet lå ved, Peissen en lille klynge huse, hvor vi stadig kunne se det gamle Østtyskland skinne igennem, husene var ikke kønne, kedelig brune eller frygtelige turkis-grønne og ikke særlig velholdte.

Så kørte vi ind for at se Halle, som er en ret stor by, der var en masse vejarbejde og alle butikker var lukket om søndagen oveni begyndte det at støvregne.
På grund af et stort vejarbejde opgav vi at holde i midtbyen og kørte i stedet ud af byen, hvor vi fandt Petersberg.

Vi kunne se et lille bjerg ude i horisonten, der var et mindre kønt tårn og en kirke, det tog vi retning efter.
Det viste sig, at det var et kloster, hvor der tilsyneladende bor både munke og nonner, der var i alle tilfælde både mande og kvinde navne på dørene, hvor der i øvrigt var top moderne ringeklokkesystem på 😊
pænt velkommen til Petersberg på lågen 😊

Vedligeholdt og smuk gård

Vi var inde i kirken, som var rigtig stor, men kun en del af den var vedligeholdt og i brug.Det var ind- og udgangen - 
oppe på reposen skulle 
man lige dreje til højre og ned af lige så mange trin igen
Udenfor var der en meget stor kirkegård og en ruin var der, og da vi gik over for at kigge den, så vi det, som vi synes, var en stor synd, der var lavet en ny moderne tilbygning bagpå klostret, skuret vægge i en grålilla kulør. Det bør man altså ikke gøre.

Man kan lige ane den nye væg her 
Udsigten - vi kunne se utrolig langt, og hvis man kan få øje på 
de to tårne på kraftværkerne ude i horisonten
kan man måske fornemme følelsen af 
at stå i en verden og kigge ud i en anden.
Peterberg var tilsyneladende et søndags udflugtsmål, for længere nede af bjerget var der en kæmpe p-plads og vi så at der var en rondelbane, en mini zoo og restaurant.
Vi skulle nu nok være blevet og spist frokost på den restaurant, for vi endte med at køre området tyndt uden at finde et sted - jo vi fandt et ved hjælp af gps’en, der var åben, men der stank i den grad af friture udenfor, at jeg ikke havde lyst at spise der.
Vi kunne sagtens finde et pizzaria og en Dørner, men det vil jeg helst ikke spise, men det kunne muligvis været lige så godt, som Mac Donald, hvor jeg fik en wrap og gemalen fik en “Tysker-menu” - ja det hele var præget af fodbold dernede.
Vi fik set området og så også efterladenskaberne af de gamle østtyske gårde og fabrikker og fik indtryk af at Halle vil være et besøg værd en anden gang.
Vi vendte tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen og var enige om, at det var godt, vi boede et sted med restaurant, for der måtte vi hellere blive og spise.
Så der var lige et par timer til hækling, Sudoku osv..

Ja tak det var fint med en stor restaurant, der lørdag var fyldt, men søndag aften var der tilsyneladende ikke andre end tjeneren, i øvrigt en sød ung mand, der vil spise der, så vi lod ham spise i fred og ro 😊
Lørdag da vi kom, fik vi lige med møje og besvær en p-plads - søndag eftermiddag, ja der var måske 10 biler 😳

“Schnitzel-Tower”
GPS’en kan heldigvis lidt af hvert - vi fandt et virkelig sjovt sted “Schnitzel-Tower” som lå på Lufthavnsvej.
Pyh vi blev helt svedt, da vi kørte derud, for det var ved min grød langt ude på landet, der var en svæveflyvebane eller noget i den stil der, ellers ingenting, facaden var blå og ikke særlig køn, men den afspejlede alligevel meget godt stedets charme.Det viste sig, at der var rigtig mange mennesker og det var lige ved, at vi ikke havde fået mad der, fordi der var optaget, men så så damen, at nogen var ved at gå, så hvis vi lige ventede lidt, kunne vi få det bord.
Mens vi ventede kunne vi sidde og studere de mange sjove ting, der var indrettet med 😊


Godt vi ventede - de havde et spisekort med virkelig mange ja hele 50 forskellige udgaver af schnitzler - det var godt nok svært at vælge 😊
Jeg valgte en med blomkål og hollendaysauce, der var pommefrites til, men dem behøvede jeg ikke spise for at blive mæt, jeg tror, der var 300 gr blomkål og 200 gr kød og saucen var lige tilpas, det sejlede ikke. Gemalen fik cordon bleu - billeder findes på forrige indlæg.
Vi blev mætte og så kørte vi tilbage, klokken var blevet omkring 21, så der var ved at være sengetid for ferietrætte livsnydere 😉

Beretningen om vores 13 dages ferie fortsættes senere 😎