Søg i denne blog

tirsdag den 19. marts 2013

Mad - farsbrød efter egen opfindelse

Nogen vil måske tro, at jeg igen har glemt mit projekt om at ændre kostvaner og få nogle kilo væk.
Jeg har ikke glemt det - der er kommet nye vaner her i huset, men for tiden står vægten stille - bomstille - men det er ok, for der har været meget "spisen ude" den sidste tid, så jeg synes faktisk, at det er ret fint, at den ikke er steget.

I sidste uge lavede jeg opbagt sovs, hold da op, det var længe siden, jeg havde gjort det sidst, så her er sket en ændring, og vi savner såmænd ikke engang sovsen.
Gemalen tyer til ketchupen, når han synes, der skal være lidt dyppelse, men det er ofte fordi han ikke spiser dressing, hvad enten den er lavet på surmælksprodukter eller olie/eddike.

Gemalen får også flere grøntsager end tidligere, han er ikke stor forbruger af dem, men når de camoufleres i kød eller sammen med kartofler/pasta/ris, så glider de fint ned :)
Det skal lige siges, han er ikke kræsen og han er solidarisk - der er bare ting han undlader, hvis der er et alternativ og han er mere til frikadeller end røde bøffer, men han spiser det, der serveres.

Igår fik vi farsbrød med ovnbagte rodfrugter. Farsbrød kan være mange ting, det igår var efter mit hoved og hvad køleskabet bød på :

400 gr. hk. kalv&svinekød 3-7%
1 æg
1 spsk. mel
2 spsk havregryn
salt og peber
½ stor løg, ½ grøn peberfrugt, 1 fed hvidløg og 1 håndfuld basilikumblade blev blended og kom i sammen med 1 reven gulerod.
Det hele blev rørt sammen med lidt vand, kom i et ildfast fad og i ovnen ved 200 gr. ca. 1 time.

Så skrællede jeg kartofler, pastinakker og gulerødder, som blev skåret i passende stykker, kom i et smurt fad og blev drysset med tomatsalt og alm. salt og blev sat i ovnen sammen med farsbrødet.
Nemt mad, som vi fik noget salat til.

Der er også kød til i dag og der skal vi have en pastasalat til med ovnbagte tomater og rødløg i.