Søg i denne blog

tirsdag den 16. oktober 2012

En fugl

Jeg har nok, jeg kan tage mig til - jeg skal have logerende fra i morgen, burde have gjort rent hist og pist igår, men i stedet, så faldt jeg i staver - ja, hvad fik mig til det - en fugl - en fugl i haven :-)

Jeg snakkede i tlf. med min datter, og jeg tror såmænd, at hun til tider tænker, at hendes mor går og bliver lidt småskør - for først undrede jeg mig over synet, der mødte mig, da jeg kiggede ud af terrassedøren, der regnede ikke lige udenfor, men det gjorde det nede på marken, et øjeblik senere underholdt jeg hende så om den her fugl i haven.

Jeg fik øje på noget gråt mellem de brune blade, det var ikke nemt at se - først tænkte jeg "er det en rotte" - men heldigvis, så vendte den omkring og jeg kunne se at det var en fugl. Den var på størrelse med en solsort, den havde et gråt og hvidnistret bryst og et langt tynd næb. Jeg anede ikke, hvad det var for en fugl!
Jeg forsøgte at få et billede af den,
men jeg tror  kun det er mig selv,
der kan få øje på fuglen

Jeg betragtede den længe, den kunne stå musestille og falde i et med efterårsløvet og så trippede den lidt rundt og vendte sig med ryggen til og pustede sig op, måske fordi den havde opdaget, at der var kommet en skade ind i haven.
Jeg måtte hen og søge på nettet, for jeg var nysgerrig for at finde ud af, hvad det var for en fugl - det var en sjagger - jeg har hørt om sjaggeren, men tror ikke, jeg før har set en.
Den var i haven hele eftermiddagen, men i dag har jeg ikke set skyggen af den, da var der derimod en solsorte, som boltrede sig mellem rhodedendroner og lyngplanter :-)

Sidste vinter havde vi mange flere små fugle i haven, end vi tidligere har haft, og sådan har det også været hen over sommeren. Jeg tror, at det er rigtig, at der er kommet flere til, men jeg tænker også, at grunden til jeg ser dem er, at jeg er meget mere opmærksom, forsøger at leve i nuet og nyde tilværelsen og på derfor har sanserne meget mere med mig.