Søg i denne blog

mandag den 28. november 2011

Stormen....

...har heldigvis lagt sig, men jeg skal da godt nok love for, at der var sus i sejlene her på bakken.
Gemalen gik godt nok en runde igår, for at få løse genstande i sikkerhed, men måtte alligevel lige ud og tjekke her til morgen, hvor hårdt stormen har angrebet matriklen.
Et stykke hegn omkring mine rhodedroner er væltet, et mindrer bord med nogle planter, potter og kattemad, som står inde under halvtaget, havde vinden også fået tag i og lagt ned -  og så er der lige mine pyntegræskar - det ser nærmest ud som om de er fløjet rundt i gården!
Det er vist nådigt slupppet.
Men vinduerne - hold da op, de ser ud, man skulle tro, at vi boede ude ved havet, men vi bor inde midt i landet - vi kan næsten ikke se ud af dem.

Vi havde et hold venner til aftensmad igår - det var rigtig hyggeligt.
Jeg havde lavet oste-porre-suppe med hjemlavede brødcroutoner, culottesteg stegt på en bund af skivede champignon som var drysset med persille, og den blev bare lige tilpas mør. Dertil bønner, der var vendt på panden sammen med nogle løg og drysset med bacon - kartofler og brun sovs lavet på oksesuppe, som jeg selv kogte i sidste uge. Til dessert fik vi den nemme løsning, fløderand med kirsebærsovs, men det var ikke almindelig kirsebærsov. Det var "Amerena Fabbri" - det er sådan et fint glas med blå mønster på - jeg har haft det med hjem fra ferie, jeg er vild med det, og de fås også her hjemme, men koster så meget, at jeg bliver for nærrig. Kagen til kaffen slap jeg nemt om ved, for den fik jeg med hjem fra svigerinden i lørdags :-))
I dag har jeg brug for en hjemme- slapper dag og jeg vil igang med julekjolerne til børnebørnene.