Søg i denne blog

lørdag den 10. september 2016

Miniferie med overnatning på Nørre Vosborg

Vi har lige haft to skønne fridage her midt i ugen - at kan gøre det, det er jo et af de privilegier, der følger med, når man begge bliver "hjemmegående" :)

Gemalen havde fået et gavekort til en overnatning på Nørre Vosborg, som vi først har fundet tid til at bruge nu - det er et par uger eller mere siden, vi bestilte opholdet, så vi var ualmindelig heldige med vejret :)

Vi har tidligere besøgt Nørre Vosborg, men ikke overnattet der, det er et dejligt sted.
Det var en fin oplevelse, dejligt værelse, skønne omgivelser og en lækker morgenbuffet :)
Værelse 41 i den gamle bygning
Man kommer ind i en entre og møder
dette skønne syn ind i værelset
pænt stort værelse og et fint badeværelse
Udsigten fra vores indgang,
slottet anes lige bag træerne,
og voldgraven løber dernede mellem træer og grøftekant
Vi benyttede lejligheden til at køre en tur omkring Nissum fjord, det var en skøn tur med høj sol og blå himmel og en udetemperatur på 27 gr kl. 16.30 d. 8. september - det var skønt.
Ude på tangen, som er mellem fjorden og Vesterhavet ligger Thorsminde, der var ved at være lukket ned for sommeren, men der var nu en del turister derude.
Det er en fiskeri-by med den charme, som disse steder har - det må være fantastisk at kunne se hav og fjord, når man færdes der, men at bo der hele tiden, det kunne jeg ikke forestille mig, jeg tror, jeg vil føle mig fanget af vandet.

Vi kørte ud til Fjaltring strand, der var virkelig skønt, og der var stadig en del mennesker sidst på eftermiddagen, som badede og tog solbadVi endte med at køre ind til Holstebro og spise vores aftensmad på Jensens Bøfhus, fordi det kom til at passe tidsmæssig med vores tur - vi havde ellers udset os en kro, men det var lige lovlig tidligt at spise, da vi kom dertil.
Vi kunne også have spist på Nørre Vosborg, men gemalen er ikke den, der sætter den helt store pris på gourmet mad, og ingen tvivl om, at de laver lækkert mad der, vi har været der til Brunch til svigerindens fødselsdag og det var godt, men priserne er også derefter - så det skal være når man virkelig har lyst til at flotte sig og nyde en rigtig god menu :)

Da vi kom tilbage til Nørre Vosborg gik vi en tur rundt og så på stedet, ja jeg glemte at tage billeder, men skønt er der.

Dagen efter spiste vi en lækker morgenbuffet, med hjemmelavet marmelader, juicer, siruper og skønt brød, pålæg, ost, scrambel eggs med bacon og pølser, varm leverpostej og pandekager, frugt og kager - ja der manglede bestemt ikke noget :)
Det var lidt sjovt at se de mennesker, der var der - der var ganske få yngre mennesker, resten var på vores alder eller ældre - altså vi blev bevidste om, at vi altså er gået ind i den tredje alder, den alder, hvor vi ikke længere arbejder, men kan bruge vores tid, som det passer os - øhh ja, hvordan føles det så - for mig måske en smule skræmmende og på den anden side er det jo en fantastisk frihed at have i en alder, hvor vi stadig kan gøre en masse  - hmm det kan der vist skrives et helt indlæg om en anden dag :)

Efter den skønne morgenmad og gode kaffe, kørte vi videre sydpå, ned over den vestjyske hede - der er godt nok fladt derude - vi kørte ned til Esbjerg, hvor jeg vil se "de hvide mænd".
Det var et smukt syn i solskin - vejret var lige så fantastisk som dagen før - så vi nød at komme ud og kigge på havet og kunne så gå og fundere over, hvad "de hvide mænd" ser deroppe fra - og om de er gået ind i den tredje alder og har al den tid, de ønsker til "bare" at sidde, nyde og fundere over livets glæder :)

Gemalen er altså 192 cm høj,
så det giver lige en fornemmelse af,
hvor store mændene er :) 


Herfra tog vi så motorvejen tværs over Jylland, for at fortsætte ned til Tyskland for at handle, nu vi var ude at køre - jo jo vi kan godt li' at køre bil :)
Man kan vist godt sige, at vi tog Jylland lidt i zig zag :)

Vi nåede hjem, så jeg kunne se 
Vild med dans :)