Søg i denne blog

torsdag den 21. maj 2020

Jeg spiser flere kalorier, antiinflammatorisk og taber mig - JU HU

Altså det er da utroligt, i en tid, hvor jeg synes, jeg har alverdens tid til min rådighed - ja der begyndte jeg at skrive et indlæg omkring Mor's dag, som jeg ikke fik færdig - jeg skrev på det flere gange - nu blev det slettet, for det er ikke aktuelt længere 😏

I dag vil jeg fortælle, hvordan det går med min kostændring.
For dem som ikke har læst med, kan jeg lige fortælle, at jeg spiser efter retningslinjerne for antiinflammatorisk kost, det har jeg gjort siden d. 20. april - altså en måned.
Jeg gør det ikke kun for at tabe mig, men også for at buste mit immunforsvar og så hjælper det godt på mit slidgigt.

Jeg skal og vil tabe mig, så det fylder meget i kostomlægningen at få den rette kost på det rette antal kcal - den antiinflammatoriske kost indeholder rigtig meget umættet fedt, og det tæller hårdt i kcal-regnskabet.

Men nu skal I høre noget fantastisk og for mig meget mærkeligt 😊
Som jer der har læst med længe ved, så tabte jeg 23 kg i perioden 1. dec. 2017 - septemmer 2018.
I den periode spiste jeg omkring 1000 kcal om dagen - pludselig og uden grund gik vægttabet i stå, og det var stort set umuligt at få igang igen.
Der stødte så andet helbredsmæssigt til, som gjorde jeg havde et halv år, hvor jeg stort set ikke bevægede mig og ikke havde den store gnist til noget  - henover jul/nytår i 2019 tog jeg 5 kg på - og det vil jeg bare ikke være med til, så jeg gik igang igen i starten af januar.
Jeg kørte på 1200-1300 kcal, det kørte lidt op og ned, men det korte af det lange, så havde jeg d. 20. april tabt 2 kg af de 5, der var røget på - det var bedre end ingenting 😐

Her startede min nye livsstil så
Den første uge røg der 1,6 kg
 - den næste 400 gr
og så røg vægten i vejret igen + 1 kg - øv øv øv - min badevægt var lidt ustabil, måske lidt problemer der - så jeg købte en ny.
Den næste uge røg den så ned med 1,5 kg - men de 500 gr skyldes den ny vægt.
Jeg fik den nye vægt d. 14. maj, så nu er udgangspunktet derfra.

Altså i dag er der er gået 1 uge med ny vægt og hør nu godt efter -

et kcal indtag på 1500 kcal om dagen
og et vægttab på 900 gr

Det er bare ganske utrolig - altså alt i alt på 1 måned 2,9 kg.
Jeg tør næsten ikke tro, det her er muligt - men jeg fortsætter min nye livsstil og ser, om det holder vand - og om mit kolesteroltal kan klare alt det her fedt - det har jeg tænkt mig at få tjekket om 1 måneds tid.

Jamen hvad er det så, der er anderledes -
Jeg spiser fisk stort set dagligt og lidt større portioner end jeg plejer.
Jeg spiser 500-700 gr grøntsager dagligt og heraf omkring 100 gr kål.
Jeg spiser ca 100 gr bær/frugt dagligt.
Jeg spiser lidt nødder/mandler hver dag.
Jeg spiser 9 af 10 dage chiagrød til morgenmad.
Jeg spiser også æg og avokado, og jeg bruger en pæn portion olivenolie til min madlavning.

Jeg holder fast i min beslutning fra 1. december 2017 - at intet er forbudt
men jeg spiser meget lidt kød fra 4-benet dyr, pålæg, brød, pasta og ris, og kartofler har jeg kun spist kolde.
Jeg forsøgte at gå over til A38, men gik tilbage til min græske yoghurt 2% fra Thise.
Jeg forsøger ellers at undgå mælkeprodukter, men bruger mandel/havremælk til min kolde grød.
Sukker prøver jeg også at holde nede.

Når det er sagt
Ja så har der været fødselsdage i familien, så jeg har spist rundstykker, ost og rullepølse, boller med smør og rabarbertrifli, og min datter bagte det skønneste surdejsbrød og rugbrød til mig til mor's dag, og det spiste jeg også - men selvfølgelig i begrænsede mængder.

Det er ikke særlig svært - 
måske fordi jeg kan li' fisk og jeg kan li' at lave mad  og jeg er ikke særlig kræsen.
Der findes et hav af grupper på FB og profiler/hashtags på Instagram, hvor der kan hentes inspiration - og jeg vil bare sige, jeg går ikke i ekstremer, jeg går nok ikke helt All in - og der er store forskelle på, hvorfor man spiser antiinflammatorisk kost.
Min holdning er, at man skal gøre det i det omfang man kan - det kan også handle om økonomi i det - fisk er hundedyrt, maden skal helst være økologisk og det er heller ikke billigt, jeg har nogle forbehold på hvor meget mere jeg vil betal for økologi - jeg er f. eks for nærig til kød og nødder - og så er der bare nogle ting, der ikke er til at få i økologisk udgave her ude i de mindre byer.

Jeg hentede min første inspiration i Martin Kreutzer's "Den store antiinflammatoriske kostguide" - og så har jeg læst Jerk Langer's "21 helbredende dage".

I får lige et billede af et måltid mad - det er enkelt og nemt at tilberede
 - et stykke laks, jeg foretrækker fiskemandens laks, men her havde jeg købt et stykke frossen laksefilet i Rema, det er dansk produceret og 400 gr kostede 49 kr..
Det blev dryppet med flydende honning, krydret med salt og peber og et drys mandler   og så i ovnen på 200 gr i 20-25 min.
Der er knoldselleri og gulerødder til, det kom i ovnen før fisken, det fik vist 30-40 min. - og aspargesene overhælder jeg bare med kogt vand.
Saucen er en undtagelse fra reglen om antiinflammatorisk kost, for det er en pulver bearnaise - den sidste der var her i huset - den er lavet på lidt olivenolie, en sjat fløde og vand - ikke en helt rigtig bearnaise, men jeg kunne li' den - næste gang bliver det noget andet dyppelse, der kommer til 😊 


Tak fordi du læser med 
og rigtig go' Kristi himmelfarts ferie