Søg i denne blog

onsdag den 14. december 2016

60 år - damefrokost, hæklet rensdyr, dejlige gaver, en hel dag med hele børneflokken, det kunne ikke blive bedre

Så er jeg altså fyldt 60 år :) 
Det har givet mig grund til nogle tanker omkring livet, for første gang i mit liv, har jeg følt, der var noget skelsættende ved en fødselsdag - men jeg har simpelthen haft så fantastisk dejlig en fødselsdag, at jeg er kommet på den gode side af de tanker - som jeg har skrevet tidligere, så er jeg ikke pensionist endnu, men livsnyder - og det har jeg godt nok været i stor stil siden i lørdags :)

Damefrokost
Jeg havde inviteret til damefrokost - der var lidt afbud, det er altid ærgerligt, men mest ærgerligt for dem, der var syge og hindret af andre svære grunde, de har en middag til gode og vil forhåbentlig glæde sig til det.

Lørdag var så dagen, hvor vi var 24 kvinder og lille dejlige Liva, som endnu ikke kan undvære sin mor - gemalen og svogeren servicerede os :)

Borddækning
Vi er jo i december, men det var en fødselsdag og ikke en julefest, samtidig synes jeg, at opdækningen skal passe ind til årstiden, så det havde jeg gået og funderet over en tid.
Jeg endte i, at jeg vil holde det i grønne, hvide og sølv/grå farver.
Det var her, jeg skulle bruge de hæklede engle, jeg viste i et tidligere indlæg, det var bordkort, jeg havde skrevet navnet på et lille stykke silkebånd, som jeg hæftede på forneden på englens kjole med en lille bitte sikkerhedsnål, englen blev lagt på en kvist gran og oven på en grå serviet.


Gemalen har lavet træstykker til borddekorationerne, som  ellers er meget enkel med en klat mos, en lille gren med lav på, et par hasselnødder, små lærkekogler, der fik et pist sne, og så en enkelt blomst, et stort bloklys, et par små skåle med dadler og figner. Jeg vil have haft hyacinter i vaserne, men stænglerne kunne desværre ikke gå i - og så lige et hæklet rensdyr på hvert bræt.
De hæklede rensdyr er fra en opskrift, der var i Sallys julenummer, de var beregnet til at hænge, men jeg kom bare piberenser i benene og så kunne de stå, den sidste fik øjne kl. 2 natten til lørdag, men de var sliddet værd - der var store trusler om, at de var væk, når gæsterne gik hjem, men de er der heldigvis alle endnu, så pynten til julefrokosten er indtakt - den skal bare have en ny blomst og mosen skal vist også skiftes ud til den tid og så skal der vist lige en lille nisse på til den tid :)
Maden 
Det var jo som sagt en fødselsdag, men maden skulle jo også gerne følge lidt med årstiden, så det endte i en lidt anderledes julebuffet.
Vi fik mad fra Madkontoret i Hobro - "Jul de lux" buffet, som bestod af dildsild med urter, laksemousse, blinis med rygeostcreme, honningstegt andebryst med appelsinmarineret grønkålssalat, krydret svinekam med kartoffeltimbale, 2 slags ost med lækkert tilbehør og hjemmebagte kiks og vanillefromage med havtornegele, der var desuden hjemmebagt brød og småkager og en madelgave til vanillefromagen.
Det var rigtig lækkert mad, som blev rost enormt meget, så det kan kun anbefales :)

Og så var der ellers bare dømt hygge :)
Og gaver fik jeg i stor stil - rigtig gode gaver :) 
Der var et par gengangere imellem,
så jeg må lige på byttetur :)


Jeg har også givet mig selv en gave  - jeg er vild med de her nøddeknækkere og tænkte, at sådan et par grønne mænd vil passe fint ind i opdækningen, så de fik plads på madbordet :)

Det var en fantastisk dejlig dag,
og vi blev bare serviceret så godt,
af svogeren og gemalen,
og svogeren er fantastisk god til oprydning,
så søndagen kunne nydes :) 

Fødselsdag med nærmeste familie
Det var først mandag, jeg havde fødselsdag og den dag blev jeg fejret af gemalen, børnene, svigerdatteren og børnebørnene.
Vi startede med at spise en rugbrød herhjemme og så gik turen ellers til julemarked og skøjtebane i Aalborg.


Karrusselturer skulle der også 
Børnene fik tur i Pariserhjulet,
selvfølgelig sammen med de voksne :)

Det er et hyggeligt lille julemarked 

Vi var togtur rundt i Aalborg


Og der var tid til æbleskiver og kakao
i det gamle rådhus, hvor der også
var tid til at børnene kunne tegne

Emil snakkede med julemanden :)
og Nana gjorde også,
men Laura synes, hun var blevet for stor

Og så var der dømt skøjtebane for børnene, 
for første gang havde de skøjter på,
det var virkelig en succes, 
og de to store var lynhurtige til at finde teknikken,
Emil skulle have lidt hjælp, men morede sig også gevaldig


Dagen blev afsluttet med aftensmad på restaurant
Jeg fik den skønneste gave af alle mine børn 

Gemalen har givet mig en ny mobil, som er undervejs - når den kommer, skal mine billeder gerne få lidt bedre kvalitet. 

Det har virkelig været en fornøjelse at have fødselsdag :)