Søg i denne blog

tirsdag den 10. september 2019

Hvad skal retten hedde ? - vi kalder den fiskeanretning med kål og gulerodscreme

Åhh ja - jeg går altså ikke ind for, at kalde en ret der er ændret på, det samme som den originale - jeg glemmer nemlig aldrig da jeg fik "risalamande" lavet på fromage frais - det var virkelig en skuffelse, men havde jeg ikke forventet at få risalamande, så havde det nok smagt udmærket 😏

Derfor er det også lidt svært for mig at bruge ordet "stjerneskud" på det, jeg lavede igår - der var mandag og der står menuen ofte på fisk - igår blev det rødspættefileter - men jeg ved da ikke lige, hvad jeg skal kalde det, for jeg synes, det var en alternativ udgave af et stjerneskud - det smagte altså godt, så ingen skal blive skuffet, fordi de forventede noget andet 😉


Lad os kalde det "fiskeanretning med kål og gulerodscreme"

Jeg havde en fennikel og havde set en opskrift i ugebladet Søndag, der hed "Fennikelslaw" - den havde jeg egentlig tænkt at afprøve, men der var piccorino ost i og det passede ikke lige ind i den ide, jeg havde - så jeg brugte kun noget af opskriften.
Jeg snittede lige dele spidskål og fennikel meget fint, vendte det i en dressing af lige dele olie og citronsaft tilsat en smule salt - og lod det stå og trække en times tid.

Så lavede jeg en gulerodscreme
Jeg vil straks sige, at det altså er en god ide at koge gulerødderne i god tid inden, så de kan afkøle inden brug - eller den færdige creme kan komme til afkøling inden den serveres. (jeg måtte sætte de varme gulerødder i køleskabet til afkøling)

Det er en creme, jeg selv har kombineret efter at have været på kursus hos SalatTøsen.
Jeg har lagt den ind her på bloggen for et halv års tid siden - men I får den lige igen, for jeg har vist skåret noget ned på olien.
Gulerodscreme
250 gr gulerødder skæres i små stykker og koges møre.
De kommes i et glas/beholder, hvor stavblenderen kan gå i.
100 gr mangofrugt og 1 fed hvidløg kommes ved og det blendes.
Når det er blevet til mos tilsættes
1 spsk eddike - jeg brugte sherryeddike - hvis jeg ikke havde det, vil jeg have brugt æbleeddike.
3 spsk olivenolie
1 tsk honning og lidt salt
Det hele blendes til en fin orange creme.

Jeg panerede fiskefilettern og stegte dem på panden - det trækker godt nok meget fedtstof og giver dermed en del kalorier.
Så varmede jeg fuldkorns pitabrød, som jeg skar helt igennem, for jeg spiser kun et halvt, og så anrettede jeg.
Min portion
Pitabrød blev smurt med 1 spsk gulerodscreme, derpå kom 130 gr fennikel/spidskålsblandingen, så en god stor paneret fiskefilet på 125 gr, igen 1 spsk gulerodscreme og et drys ristede solsikkekerner  5 gr og til sidst en håndfuld rejer 45 gr.
Lifesum sagde  465 kcal. i alt og jeg var mæt.😋