Søg i denne blog

fredag den 16. oktober 2015

Årstiden's grøntsager - rodfrugter og kål - igår stod den på rosenkål :)

I forsøget på at få en sundere kost, så synes jeg selv, at jeg er blevet bedre til at bruge de grøntsager der hører den årstid til, som vi nu er i.

Det ikke altid familien synes, det er lige spændende - som f.eks igår, hvor jeg serverede rosenkål som tilbehør :)

Jeg elsker kål i mange afskygninger, broccoli, blomkål, rosenkål, grønkål, spidskål, hvidkål, rødkål i visse varianter - jeg har nogle få gange brugt savoykål, men har tilgode at prøve de hersens palmekål og pakchoi - kinakål har vi vist overbrugt som salat for år tilbage - jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har købt sådan et.
Der findes højst sandsynlig flere typer kål, som jeg enten har glemt eller ikke kender - men jeg har nu nok at gøre med at få implementeret dem, som vi kan li' i vores daglige kost uden at det bliver det samme gang på gang og sådan at alle i familien kan li' det.

Igår fandt jeg en opskrift med rosenkål og æbler på sæson.dk - der er brugt valnøddeolie og chili i opskriften, vi er ikke de store chili-fan her i huset, så det undlod jeg - valnøddeolie havde jeg ikke, så jeg brugte olivenolie, det blev faktisk rimelig godt - næste gang vil jeg dog koge rosenkålen mindre end 5 min. - min dressing bestod af akaciehonning, æbleeddike, olivenolie og rosenpeber, som jeg knuste med fingrene - jeg synes, der skal være godt med syre (æbleeddike) i, for ellers kan rosenkålen godt blive lidt flade i smagen.

I lang tid har jeg synes, at det var et hit hos børnene, når de fik kartofler og sovs, men den sidste tid har det ikke været det, slet ikke hos Nana, så jeg synes, det var tiden at komme igang med rodfrugtemos, som er en god måde at liste grøntsager i såvel børn som voksne :)

Igår bestod mosen af gulerod, knoldselleri og kartofler, som blev skåret i små stykker og kogt helt møre, så blev de moset, rørt med lidt letmælk og smagt til med lidt smør og salt.
Det kræver ingen sovs, og nok er der smør i, men det er alligevel betydelig mindre end i sovs, og der spises mindre kartofler og flere grøntsager på denne måde :)
Vi fik stegt  kyllingebryst dertil.