Søg i denne blog

fredag den 4. september 2015

Det hæklede tæppe til Laura.....

.... ja færdig er det langfra - men tiden er inde til at jeg skal have styr på, hvor stort det nu kan blive med det garn, jeg har.

Kort update
Jeg købte garn i Tyrkiet for lige om snart et år siden - der blev købt i Lauras ynglingsfarver, og jeg vil hækle afrianflowers - men efter at have kigget på adskellige tæpper på de forskellige hæklesider på nettet, besluttede jeg, at der skulle ensfarvede oldemors firkanter ind imellem.

I foråret var Laura her en dag og vi lagde firkanter op i det mønster, som hun synes, det skulle være, for sådan noget har hun en helt klar mening om
Ikke helt som jeg havde tænkt, men rigtig fint, 
og hun vil gerne have en stribe af hver farve hele vejen uden om tæppet.

Det har lagt stille det meste af sommeren, mens jeg har lavet andre småting, men nu er jeg igang med det igen, og jeg kunne se på garnet, at jeg skulle til at beregne, hvor stor jeg kunne få det, hvis der også skal være til de omgange uden omkring tæppet.
Så igår brugte jeg et par timer på at tælle, veje, gange, dividere, lægge til og trække fra og skrive i tern

Det her bliver resultatet
spændende, om garnet forslår 
og hvordan det kommer til at se ud i virkligheden :) 

Nu skal jeg bare lige have hæklet de sidste få firkanter, der mangler,
og så skal jeg beslutte mig for, om jeg vil hækle dem sammen eller sy dem sammen.
(Jeg har aldrig prøvet at hækle firkanter sammen)

Mad fra haven

Igår høstede jeg vores sidste spidskål - de har bare været fine i år - der var 8 tilbage, men to af dem, havde ørentvisterne taget for godt af sig og der var også blevet lagt nogle ulækker grønne æg deri - så de måtte kasseres, men de øvrige blev hevet ind - et blev brugt til aftensmad og så røg der et med niecen, der lige kom omkring, hjem - og nu ligger der så 4 fine spidskål i køleskabet - så nu ved vi, hvad vi skal spise de næste mange dage :D


Agurkerne i drivhuset - de har det bare helt fantastisk godt i år, vi vælter rundt i agurker, vi spiser, der bliver givet væk og der er blevet syltet lidt - gemalen holder tal på, hvor mange han henter ind - i august er det blevet til 373 - det er godt, det "kun" er skoleagurker og miniagurker ;)
Jeg lavede en stor skål agurkesalat igår og jeg satte en skål små agurker i saltlage, som så bliver syltet som drueagurker.

Så fik jeg plukket den smule bønner, der er blevet i vores første såning - dem brugte vi til aftensmaden, det samme skete med en sjat ærter, som jeg plukkede i haven.
Der bliver måske til en portion mere af samme størrelser i det, der kom igang af det såede, men det bliver også alt for i år af de to slags.

Løgene er heldigvis fine i år, så der kom et med ind til aftensmaden sammen med en buket persille.

Og hvad fik vi så til aften - jo vi fik Stuvet spidskål (gemalen og børnene) spidskålssalat med ærter og tranebær, bønnefritter, squash og gulerødder stegt på panden, agurkesalat og farsbrød med squash, gulerødder, persille og løg i og bacon over.
Det her er min portion,
ja jeg fik faktisk en lille smule mere
af squash, gulerødder og kød,
og jeg kan se, agurkesalaten mangler.
Jeg kunne faktisk ikke spise det, som jeg "måtte",
alt i alt brugte jeg 422 kcal, og der var en fin fordeling på 
kulhydrat, fedt og protein.