Søg i denne blog

mandag den 26. oktober 2015

En altertavle lavet af børnene i 3. klasse

Jeg har haft nogle travle dage med gode oplevelser - så der har ikke været tid til at blogge.
Jeg har været til Kreative dage i Fredericia og til "hakke-kursus" ved Garndamen i Skørping, det kommer der noget om senere, nu lige vil jeg skrive om, at jeg har jeg været med Laura til en meget speciel gudstjeneste :)

Midlertidig altertavle i Vebbestrup kirke
Laura bliver lige om et par uger 9 år og går i 3. kl. - den kommunale skole i Vebbestrup, hvor de bor, blev lukket, da Laura skulle begynde i skole, så hun går på Solhverv, som er en privatskole, den ligger 5. min. gang fra hvor de bor.

I byen er der også en kirke og kirkens altertavle skal restaureres og derfor har præsten for noget tid siden rettet henvendelse til Solhverv, om de måske vil være behjælpelige med at lave en midlertidig altertavle.

Det var da et meget specielt projekt at gå i gang med, men Laura's klasselærer tog udfordringen op, og hold da nu op et flot stykke arbejde hun havde fået sat i værk :)

Børnene har gået rigtig meget op i det, de har haft besøg af børne/unge præsten og tænkt gode tanker om, hvad en altertavle skal vise, de har alle budt ind med, hvad de synes, der skulle være på altertavlen og så er der blevet lavet et kompromis ud af det - ikke nok med det, så har de også været i stand til at holde det hemmeligt, selv om det har været færdig siden starten af september :)

Den flotte alertavle
Klassen har været i kirken, da konservatoren var der og pille den gamle altertavle ned, og fået fortalt om, hvad der nu skal ske med den, og i går kom så den store dag, hvor deres flotte altertavle blev indviet med en gudstjeneste.

Det var en hyggelig gudstjeneste, som var holdt på et niveau, hvor børnene kunne være med og hvor de var i centrum - præsten fortalte om samarbejdet og takkede klassen, læreren fortalte om arbejdet og børnene fortalte selv om altertavlen, de fik mikrofon på to og to - hvor var de søde og gode.
Og da det var slut, blev der fotograferet i stor stil og så serverede menighedsrådet kaffe, saft og kage og det var rigtig hyggeligt :)

Her har vi så altertavle, kunstnerne og deres lærer.