Søg i denne blog

lørdag den 12. januar 2013

Energiforladt farmor kok

Jeg har haft Laura til overnatning, forældrene skulle arbejde begge to i denne weekend.
I aften er det så hendes Bedste, der står for tur :)
Vi har hygget med lidt fingerstrik og lavet en lille papirhat og der er blevet brugt farveblyanter og set disney sjov og X-faktor - utrolig hvad en 6-årig får ud af et program som X-faktor, hun har forstået, at Blackman er den "onde", at når han begynder at nikke, så kan han li' det og se "hende der i midten hun ryster med hovedet, hun kan også li' det" - hun har også ret hurtig en fornemmelse af, om de gode eller dårlige, dem der optræder.

Vi spiste lasagne til aften igår med salat til - jeg gør ellers ikke så meget i salat her i vinterhalvåret, det er nok fordi vi er så forvænt med de friske drivhus-grøntsager i sommerhalvåret, at de importerede ikke trækker så meget nu - lasagnen laver jeg med lige så meget løg og revet gulerod, som der er kød i retten, der kommer ikke bechamelsauce i, jeg tilsætter philiadelfiaost light og kommer letmælk i og jævner med lidt maizena og der drysses med lidt revet ost til sidst. Min erfaring er, at det ikke er godt at bruge mælk med mindre fedtindhold, for så skiller tomatsaucen. Jeg bruger altid fuldkornspasta også til lasagne.

Ej hvor er jeg doven i tiden, jeg har så svært ved at trække mig selv igang og der er ellers nok, jeg gerne vil igang med, men det ender gerne med, at når jeg ikke skal noget bestemt, som at passe børnebørn eller køre min mor til kontrol på hospitalet, så kommer jeg nemt til at sidde og hænge ved TV med mit strikketøj, som er en karklud og jeg tænker snart, jeg har strikket den to gange, fordi jeg har tabt masker og ikke opdaget det straks, og jeg kan ikke finde ud af at samle patentstrik op, så det ser pænt ud, altså må jeg "strikke baglæns" - og ind imellem hækler jeg små kugler til min troldegren.

Jeg trænger sådan til at komme igang med noget mere spændende og har fundet et sjal, jeg gerne vil hækle, men kan ikke bestemme mig for farven og om det nu skal være det ene eller det andet garn.
Jeg skal have gang i brødbagningen igen, og så står der en større oprydning i hele huset og truer - måske det er den, der bliver ved med at æde energien, men det skal gøres for at jeg kan få det, som jeg vil ha' det.

Jeg skal vist bare give mig selv et ordentlig los bagi  og så se at komme igang, jeg har jo lært noget med at "tage et trin ad gangen",  og så må jeg ud og se mig lidt omkring, hente noget inspiration - så kommer energien nok lige så stille af sig selv igen.