Søg i denne blog

søndag den 29. april 2012

Børnebørn og mad

Jeg har haft travlt de sidste dage.

Torsdag var jeg hos Majbrit og Nana. Nana skulle have nye sko, så vi var nede og købe kondisko, der kunne hoppe i vandpytter :-)

Fredag var jeg først i motionscenter, og da jeg var færdig derinde, var jeg lige inde og se Nana i "stor bad" - de var i svømmehallen og hun er en værre vandhund :-)

Så hjem og bage en chokoladekage, som jeg tog med over til Laura og Karina.
Laura skulle med herhjem og overnatte til lørdag, så efter at have drukket kaffe med Karina kørte vi ind og handlede, for vi skulle bage pizza :-)


Først skulle dejen jo æltes  

og da den havde hævet
og Laura havde rullet den ud

Så blev pizzaerne pyntet

og da de var bagt blev de spist :-)


Bortset fra at min var blevet alt for stærk af et pizzakrydderi, jeg havde med hjem fra Italien, så var det dejlig mad - da Laura havde spist en kvart, kom hun i tanke om, at hun altså ikke kunne li' tomatsovsen på sin - farmor mente nu nok, at det var fordi hun var mæt - men et er sikkert Laura synes, det var sjovt at lave sin egen pizza.

Lørdagen var også i børnebørnes tegn - gemalen var til møde, Laura var her jo og Majbrit og Nana kom til "aflastning" for de var alene hjemme - Nana elsker Laura og hygger sig gevaldigt, når de er her sammen.

Gemalen kom hjem inden eftermiddagskaffen, og til aften kom svigersønnen og svigerdatteren og jeg lavede mørbradbøf i fad ala Randi.

Det blev først bestemt om formiddagen, at de alle skulle spise her, så det var det, der var i huset, der blev brugt -

altså 3 mørbrader op af fryseren - de var næsten tøet sidst på eftermiddagen og blev skåret i tykke stykker, som blev banket ud, vendt i mel tilsat salt, peber og paprika - forstegt på panden og over i et ildfast fad.
Så blev der stegt "bløde" løg på panden
Da de var taget af, kom der en dåse hakkede tomater på og en "dåse" vand deri, en sjat zigeunersovs og beauvais ketchup og så blev der rørt en flaske cremefine 7%  i.
Det fik lov at koge op og blev så hældt over mørbradbøffen og fadet kom ind i ovnen med staniol over og så kunne det stå og simre der, mens kartoflerne blev kogt.

I grøntafdelingen havde jeg et halvt iceberg, som blev hakket, nogle gulerødder, der blev revet groft og i fryseren fandt jeg en sjat ærter og majs, som lige fik hældt en sjat kogende vand over sig, og så havde vi en god salat, der blev pyntet med resten af de sorte oliven, som jeg havde brugt af til pizzaen -
en olie/eddike dressing blev rystet sammen og vupti så kunne vi spise :-)

Der er heldigvis nok tilbage til os selv i dag.

Jeg kigger stadig med længsel efter mine tulipaner, som står med store knopper, men som altså ikke er sprunget ud endnu, men forhåbentlig kommer det gode vejr, som metrologerne lover i denne uge - så de lige får lidt varme og sol og springer ud i fuldt flor.