Søg i denne blog

mandag den 19. august 2019

Tomatsauce med røde linser og ovnbagte aubergine, rødløg, grønkål og mandler

Jeg har lavet tomatsauce i dag - ja det har jeg gjort så tit, men den her er lidt anderledes  - jeg kom nemlig røde splitlinser i 😊
Eftersom jeg har tænkt mig at fryse en del af portionen, var jeg på nettet for at undersøge, om man kunne fryse det, med linser i - og det var der fint svar på, at man kan - altså der er helt sikkert rigtig mange, der har gjort det her før mig 😊

Hvorfor vil jeg nu have linser i??
Jamen det vil jeg for at få noget konsistens uden at jævne og det lykkedes også og oveni fandt jeg så ud af, at det er en god måde for vegetarer at tilføre protein på og det er jo heller ingen skade til for os, der ikke er vegetarer.
Jeg kom dog lige rigelig med linser i, jeg prøvede at afbøde den "ru" konsistens med et par spsk piskefløde og en god klat philidelphia light med urter - men gemalen kommenterede det alligevel, men han synes dog det var spiseligt 😘

Min opskrift får du her:
1/2 spsk olivenolie
2 rødløg I store stykker
2 hvidløg hakket
Det fik lov at simre i gryden, mens jeg skar godt 1 kg tomater i grove tern.
Tomaterne kom i gryden sammen med en håndfuld frisk oregano, lidt røde peberkorn og lidt salt.
Det simrede til det begyndte at blive flydende, så tilsatte jeg 100 gr røde splitlinser - og så fik det lov at småboble i 45 min. - da jeg havde fisket de groveste stængler fra oreganoen op, kom stavblenderen i brug, det gik nemt med at blende det og så blev der tilsat philidelphia og fløde og smagt til med salt og rørsukker.

Det blev serveret til pasta, kyllingebryst i seranoskinke og en salat af aubergine og rødløg skåret i både og bagt i ovnen ca 25 min på 180 gr varmluft, en portion saltmandler bagte samtidig, men kun 20 min. og og på en anden plade grønkåls chips, de fik 10-15 min.
jeg pyntede lige med et drys feta, mest for farven skyld 😏


Det er mad med masser af smag - det kan jeg rigtig godt li' 😍
- det var lidt svært at udregne kcal på salaten, 
men jeg har taget et sjus 
og hele måltidet endte på ca 520 kcal
 og fordelte sig på 38% kulhydrat, 33% protein, 29% fedt
 - jeg har spist 65 gr fuldkornspasta, ca 100 gr tomatsauce, 
90 gr. kylling og 150 gr grøntsager.