Søg i denne blog

torsdag den 5. maj 2016

Slotsferie i Italien

Vi havde for længst besluttet, at vi skulle have en lille forårsferie i april år og gerne et sted, hvor foråret er lidt før ved det end herhjemme i Danmark.
Vi snakkede en del om Tyskland, hvor vi før har oplevet at foråret er noget før ved det end herhjemme, når vi kommer lidt ned i landet, men i vores søgen støder gemalen en dag på en annonce fra  Hansen Rejser - Slotsferie i Italien ca. 40 km fra Venedig.
Det trak gevaldigt, selv om sommerferie er bestilt ved Gardasøen - jeg har før været i Italien i april hvor der har været det skønneste vejr, og lidt kongelige må vi vel også være engang imellem :)
Så der gik ikke mange dage, så var der bestilt et ophold på slottet Villa Corner della Regina

Vi kørte hjemmefra mandag morgen kl 5, der var minus 2 gr og vejene var saltet, men vejret blev heldigvis bedre, jo længere ned i Tyskland vi kom.
Der var meget vejarbejde i Tyskland og mange lastbiler på vejen, men trafikken gled rimelig pænt og vi nåede ned til den Østrigs grænse og holdt ind i Kiefersfelden på den tyske side, hvor vi fandt et udmærket hotel, Hotel zur Post til overnatning.
Vi spiste aftensmad på hotellet - jeg fik en dejlig Schweizer Pfanne, gemalen holdt sig til en Wienerschnitzel og vi fik begge en skøn salat dertil.Næste morgen gik turen videre mod Italien.
Vi havde godt nok undret os over, at de sidste par rastepladser, vi kom til dagen før, var lukket, fordi de var fyldte, og der holdt lastbiler alle mulige og umulige vegne, da vi drejede fra motorvejen.
Vi så da godt nok et skilt, hvor der stod noget med transit for lastbiler over Brennerpasset tirsdag kl. 11, men det vedkom jo ikke os, så det studerede vi ikke yderligere - men hold da nu op, det kom da også til at vedkomme os 

de holder bare bomstille i indersporet
på motorevejen
og vi måtte snegle os afsted gennem
det meste af Østrig

Først ved Innsbruck løste det op - og hvorfor de ikke havde måtte køre over Brenner, det aner vi virkelig ikke, der var ingen større vejarbejder at se og der var ingen sne!
Vejret var rigtig godt at køre i, det småregnede lidt i løbet af eftermiddagen, men det holdt også op igen, men der var ikke meget varme i Italien.

Vi ankom til Slottet ved 16-tiden, men vores GPS lavede numre med os, men det var da godt, det kun handlede om nogle få km - men vi måtte altså ind på en tank og spørge om, hvor det slot lå, for det lå ikke der, hvor GPS sagde, vi skulle stoppe :(
Det viste sig, at vi skulle fortsætte et par km, så kom byen Cavasagra og der lå slottet.
Hold da nu op, med store gitterporte og en park-lignende have - mon det overhovedet var noget for sådan et par bonderøve som os!
Men vores tanker blev gjort til skamme - for godt nok var der fint på stedet, men vi følte os ikke på noget tidspunkt "forkerte" der.

Vi blev modtaget i receptionen af en ung receptionist i sort jakkesæt og hvid skjorte - huha, der stod vi i cowboybukser og strikketrøjer - men der var en rigtig god stemning i rummet, han talte godt engelsk og vi følte os rigtig velkomne. 
Han fulgte med over og viste vejen til værelset, hvor vi skulle bruge nøglekort henne og hvor vi måtte parkere - og det var altså ikke bare fordi, der var meget få gæster, for om lørdagen, hvor vores værelsesfløj blev fyldt, blev alle gæster fulgt over på samme måde.

Der var ikke mange gæster på stedet de først dage, der var et par englændere alle de dage, vi var, ellers kom der bare nogle få forretningsrejsende sent om aftenen, som tog afsted tidlig morgen igen de første dage, men så om fredagen, så myldrede det ind - der var et aftens arrangement og om lørdagen, var der bryllup, der var der mennesker over det hele :) 

Nu vil jeg lige vise, hvordan vi boede
Der var P-plads til os bag slottet,
hvor vi kunne gå bagom til vores værelsesfløj

For at komme ind til den enkelte værelsesfløj
skulle vi bruge vores nøglekort
men vi skulle ikke arbejde meget for sagen,
for porten gik selv op og i :)


Her var vores værelse så
det første i rækken
Hvert værelse havde ud over nummer
et navnHer er så stueetagen i vores "værelse"
ovenfor trappen var så soveværelser
som det kan ses her, var der åben ude i siden,
så det var vel nærmest en luksus-hems :)

Godt jeg ikke har sådan en rød vask
med sort bord herhjemme :)
det så flot ud, men hver dråbe kunne jo ses
Det er udsigten fra værelset,
desværre er bjergene i det fjerne ikke så tydelige,
men læg lige mærke til den dejlige blå himmel :)
Det var et dejligt sted at holde ferie, det vil jeg skrive noget mere om i et nyt indlæg senere.

Iøvrigt har jeg  d.d. været gift med ham den skønne her i 32 år
- og hu ha jeg tør da slet ikke skrive, 
hvor længe vi har været sammen, 
før vi fik papir på hinanden :)