Søg i denne blog

onsdag den 5. april 2017

Mor/datter tur - Korsbæk på Bakken, Saturday Night Fever, ren hygge

Datteren og jeg var for 2 år siden i København og se Dirty Dancing og havde dengang en rigtig god oplevelse, så da billetterne blev sat til salg til Saturday Night Fever, sad vi klar til at bestille igen 😃

Vi fik diamond billetter til d. 1. april - så i fredags, da datteren kom fra arbejde, satte vi næsen mod København/Frederiksberg.

Vi havde bestilt værelse på Cabinn - høhø det var godt nok lille det værelse, men vi skulle heldigvis ikke opholde os der ret meget.
Vi ankom ved 18- tiden i det mest fantastiske vejr, så vi skulle bare ud i byen og finde noget mad.
Datteren har jo boet nogle år på hjørnet af Jagtvej, med Falconer allé lige på det andet hjørne, så der er hun godt kendt og vi kørte derhen - hold da nu op, der var mange mennesker på gaden og fyldt på restauranterne - vi havde slet ikke tænkt på, at der jo også var Saturday Night Fever i Falconer Salen den aften, så der vil selvfølgelig være mange ude at spise der omkring - men vi fandt den restaurant, vi havde udset os, og var heldige, vi tror, at det var folk, der skulle i Falconer Salen, der var ved at gå, så vi ventede lige 10 min., så var der et bord til os.
Restauranten hedder La Vecchia og er et rigtig hyggelig sted med god mad.


Vi spiste begge to Vitello tonnato til forret


Datteren valgte en pizza til hovedret,
de laver rigtig gode pizzaer
Jeg valgte en pastaret med hummerhaler
til hovedret
Da vi gik fra restauranten ved 21-tiden, var der stadig rigtig mange mennesker på gaden og de sad udenfor på cafeerne - vejret var altså også helt fantastisk.
Tilbage på hotellet fik vi lige finalen i X-faktor med og så var det ellers til sov-strup.

Datteren er større Matador-fan end mig - så vi havde besluttet, at vi vil bruge lørdagen på at se "Korsbæk på Bakken" - og havde bestilt rundvisning med frokost.
Vi skulle være derude allerede kl. 10.30 - så mutter her, hun måtte jages ud af fjerene, hun er nemlig et B-menneske - det er datteren bestemt ikke, der ligner hun sin far - de er udpræget A-mennesker, så hun ventede utålmodig på morgenmaden 😏
Vejret var stadig helt fantastisk dejlig til at der var d. 1. april - vi nød køreturen ud til Bakken, vi kørte gennem Jagtvej og kom forbi et par steder, hvor datteren havde arbejdet i sin Københavner-tid og kørte en del af vejen langs den rute, hun havde cyklet daglig, da hun arbejde på DTU og boede på Østerbrogade  - så der var mange minder 😊
Ude af København kørte vi gennem Ordrup og hold nu op, en forskel - man kommer fra højhusbyggerier, hvor ikke alt er lige pænt vedligeholdt og så over til rigmands-villaerne - og der midt i det hele på vejen gennem det fine kvarter - hvad skuer vores øje der på fortov/cykelsti - en hest med rytter og rytteren så ud til at være en ældre mand - det var bare et mærkværdig syn 😎

Vi ankom til P-pladsen ude på Bakken og der var godt nok god plads, så vi kunne holde ret så tæt på indgangen - og så begyndte vores dag i Korsbæk-minderne.
Vores rundviser - han var rigtig god
Først var vi på besøg hos Larsen og Katrine

Herberts skrivemaskine
Man kan bestille mad i Katrines køkken,
og der var dækket op til gæster.

Så gik turen til 


Lysestager i vinduet
fundet i Lisbeth Dahl's kælder
En fortælling om en kakkelovn
lavet i træ

Avisen på Hans Christians skrivebord

 
Og vi var i Lauras køkken 

Man kan også bestille sin frokost hos Laura :)
Så var der jo 
Og ikke at forglemme

Og så gik vi først på Jernbanehotelletog så på Postgården, men det kommer der billeder af længere nede

På Algade udenfor Banken, holdt Varnæs fine bil


Og vi sluttede rundturen med en forfriskning,
som vi indtog midt på Algade i det skønneste vejr,
mens vi oplevede lærer Andersen på Misses altan :)


Der er meget mere at se og rundviseren havde masser af gode fortællinger om det hele.

Vi havde bestilt frokost på Postgården
Vi havde bord med udsigt til Bakken,
 og der kom rigtig mange besøgende,
på denne skønne forårsdag
Og der kom sandelig også kendte på besøg
på Postgården

Der var oberst Hackel,som holdt auktion
over Maud's maleri
Der var Bols og Agnes


Maud og Misse kom også forbi
Maud hilste sandelig på :)Alt det oplevede vi, mens vi nød en dejlig frokost, 
som vi var ved at glemme at tage billeder af, for vi skulle jo både følge med i,
hvem der gik forbi udenfor og alt det, der foregik indenfor 😍

Da vi var på vej ud, kom Maud igen sammen med Hans Christian Varnæs,
der var trængsel på Postgården, på denne skønne forårs dag 😎😍

Vi nåede ikke mere på Bakken denne gang, for vi skulle nå tilbage på hotellet, hvor vi lige fik et hvil, et bad og en omklædning, inden vi skulle videre til Falconer salen.

Vi havde jo købt Diamond billetter og så følger der noget med.
Vi havde fået en besked om, at det var en god ide at komme til kl 19, så det gjorde vi.
Der er velkomstdrink og gratis garderobe ovenpå, og Silas, Amalie, Bodil og Allan stillede op, så dem der gerne vil, kunne få et billede sammen med dem.
vi havde fået billetter på 1. rk sådan næsten midt for, og det var så tæt på, at vi kunne have øjenkontakt med skuespillerne. På vores pladser stod en pose med forskellige dejlige ting - et program, en CD, en lille pose chips, chokolade, lakrids og vand og en lille flaske shampoo og lidt andet reklame på papir - i pausen var der der igen et glas champagne.
Det var en rigtig flot forestilling - vi nød den virkelig - og kan kun anbefale at gå ind og se den, hvis man har muligheden. 

Vi havde snakket om, at vi nok hellere måtte finde noget natmad, før vi tog tilbage til hotellet, men vi var ikke vildt sultne og vi var også ved at være trætte efter dagens mange oplevelser, så vi gik ind i 7eleven og købte en sandwich og så gik vi lidt længere ned af gaden, for der var en meget lang kø til taxaer oppe ved Falconer Salen - og dernede fik vi ret hurtig en taxa.

Søndag spiste vi morgenmad og så gik turen hjem til "Bakken" igen - vi holdt dog lige i Ringsted, hvor de har en lille Outlet-by, og datteren fik købt billigt nyt tøj til børnene - oveni outlet-priserne var der yderligere 20%, så det var en god dag, vi kom der forbi 😊

Nu er der så ved at være hverdag igen - men mon ikke dagene snart vil byde på lidt af hvert, forhåbentlig godt - påsken nærmer sig og foråret er over os.

Men inden da skal vi  til begravelse - faktisk to på en og samme tid - gemalen har to fætre, de var brødre, som er døde med to dages mellemrum - det er meget mærkelig at tænke sig. Den ene var ungkarl, den anden efterlade kone og børn - de nåede at blive i 70erne begge to - vores tanker er ved de efterladte - ære være deres minde.

Livet skal leves,
mens vi har det og mens vi kan det