Søg i denne blog

mandag den 19. september 2011

At leve i nuet - det er et kunststykke for mig

Jeg øver og øver på at leve her og nu og ikke tage sorgerne på forskud - at nyde nuet, lade tingene ske og iøvrigt gå nysgerrig til nye udfordringer.

I dag har jeg nydt en gåtur med en medkursist - den var ikke lang, men et stykke længere end sidste mandag og solen skinnede.

Jeg har været ude og grave kartofler, gulerødder og patinakker op og det er da en nydelse at kunne hente egne grøntsager ind. Dagens høst er til datteren, som vil lave rodfrugtemos til aften. Vi skal nemlig hente Nana i dagplejen sidst på eftermiddagen, hendes mor er på kursus og kan ikke nå hjem til tiden i dag - tilgengæld inviteres der på aftensmad :-)
Vi har stadig hindbær i buskene, desværre så ødelægger vejret dem - der blæser meget herude på bakken og der har været en del regn de sidste dage, men jeg nyder synet af de røde bær, der titter frem blandt bladene, der er ved at tage efterårsfarverne og en del falder af.
Nu blomstrer Sankt hansurten og der er også stadig blomster i høstanemonen - lyserødt i det begyndende efterår - en dejlig kontrast til bladene, der begynder at blive brune.

I aften skal jeg i det lokale motionscenter efter en nøgle, så jeg kan starte op der på onsdag - det glæder jeg mig til.

Nu er der tid for egenomsorg, som består i en lille time i hvilestolen med et tæppe over mig :-)