Søg i denne blog

tirsdag den 26. november 2019

Opdate/overblik - gang i bloggen på ny igen igen

Ja så smuttede der lige et par måneder uden et skriv her på bloggen - det beklager jeg.

Det er bestemt ikke fordi der ikke er lavet mad eller arbejdet med vægttab/ny livsstil - det er der 😊

Jeg poster næsten dagligt min aftensmad på instagram, hvor min profil hedder "livetsgangpaabakken" - der findes et uanet antal grupper på Instagram, som handler om mad, slankekur, vægttab osv. - det giver mig meget inspiration, mange tanker og jeg kan dele mine erfaringer med ligestillede.
Men det er ikke helt det samme for mig, som at skrive på bloggen, så hvorfor pokker gør jeg det så ikke 😳
Det har der været nogle forskellige grunde til - den primære er vist, at jeg gerne vil dele mere her end en opskrift - og det er jeg lidt forbeholden med, fordi der tilsyneladende er besøg på siden, som jeg ikke bryder mig om - der har faktisk været ro for de besøg en periode, men nu har der lige været en invasion igen - men mon ikke de bliver trætte, for jeg kan jo også se, hvilke indlæg der har været besøgt, og dem kan de da ved min grød ikke bruge til noget som helst vulgært 😏
Ind imellem bliver min mail også spammet med mail fra div. skønne damer fra østeuropæiske lande og Rusland - og det har virkelig undret mig, indtil en veninde siger, at det er da fordi Randi er et mandenavn i disse lande  - ja så bliver de da godt nok snydt 😂
Nå men det har jeg jo forlængst besluttet, at det ikke skal hindre mig i at skrive 😊

Den anden del af grunden er vist, at når der ikke sker noget på vægten, og jeg selv bliver træt af den tilstand, så holder jeg mig tilbage - men der er der ingen grund til, for jeg er jo ikke holdt op med min slankekur/livsstilsændring - jeg kan måske være med til at give andre, der ender i stilstand, noget mod på at fortsætte.

Overblikket over mit forløb og modet til at skrive min vægt
På instagram ser jeg rigtig mange ekstrem overvægtige - lige som mig selv - de stiller deres vægttab til fuld skue - det har jeg ikke tidligere haft mod på, men har besluttet, at det er jo som det er - jeg kan ikke løbe fra det - det forsvinder ikke, fordi jeg ikke vil skrive eller sige tallet.
Det vil gøre det nemmere for jer, der følger mig - at følge med.
Jeg tænker også, det er tid for at lave en opdatering og ligesom lade det være en ny start på blogindlæggene.

Så i  dag får I lige en lille opdate på mit forløb.

30. november 2017 
Jeg var til årlig tjek hos lægen - og føj det var ikke godt, jeg havde et blodsukker der sagde diabetes2, der skulle ske noget - jeg besluttede, at det skulle forsøges ikke at blive til en kronisk sygdom, for dem har jeg nok andre af - såååå .......

1. december 2017
 startede jeg ud - og for første gang offentliggør jeg nu det, der var min max vægt, som på daværende tidspunkt var 121,5 kg.

Jeg lagde simpelthen kosten om  - jeg vejede hver en bid og tastede og talte kcal - arbejdede med næringsfordelinger - og vægttabet gled stille og roligt ned - det gik over al forventning.
Det var et dejligt forår og jeg fik bare så meget energi 😍

D. 17. juli 2018
blev jeg to-cifret - hold da op det var en dejlig fornemmelse, men det  var jo så lidt, den var under 100, at den ind imellem hoppede over,  og nu blev det virkelig svært at få vægten til at falde.
Jeg formåede henover de næste par måneder at få den ned på 98,5 kg - og nu skrev vi så
1. oktober 2018
 - og vægten stod bare BUM-stille - uanset jeg ikke spiste mere eller anderledes, end jeg havde gjort de foregående 10 måneder.
Jeg startede op i motionscentret - det gik over forventning rent fysisk, men vægten stod stadig BUM-stille 😟

1. december 2018 
Jeg var igen til årlig tjek hos lægen.
Jeg havde i løbet af året fået tjekket blodsukker og allerede et par måneder efter start på vægttab, sagde det ikke længere diabetes 2.
Hen over sommeren var mit blodtryksmedicin halveret.
Men nu var det jo alverden ting, som blev tjekket, og jeg fik bare så meget ros, for blodprøverne viste helt klart, at jeg gjorde det helt rigtige - så jeg skulle bare fortsætte i samme spor.

Julen 2018
Min vægt steg et par kilo, som forsvandt igen i løbet af den første uge af januar - egentlig ikke fordi jeg havde spist ekstrem, måske mere noget væskesamling p gr af f.eks salt i maden og mere sidden stille.

Januar - Marts 2019
Jeg gik i motionscentret et par gange om ugen og spiste omkring 1200-1400 kcal om dagen - en lige øgning, for at se, ordet kunne sætte gange vægttabet, men der skete ikke rigtig noget, vægten svingede indenfor noget med 98 kg - en enkelt gang var den nede og hilse på 97,9 kg.

Marts 2019
Jeg fik en nedsynkning i mit underliv, som bare blev så irriterende, at jeg ikke kunne dyrke motion - så jeg måtte til lægen og fik en henvisning til sygehuset.
Det blev så af forskellige årsager et langstakt forløb inden jeg blev opereret i juni måned.
I de måneder blev det mere og mere træls at bevæge mig, og selv om jeg var meget OBS på hvad der kom indenbords, så steg vægten lidt - den var lige oppe at blive 3-cifret et par gange😔.

Juni 2019 
Vi tog på ferie på Mallorca 1 uge - det kostede lige et par kilo - uha som jeg var træt af mig selv - 3 dage efter vi kom hjem, blev jeg opereret og så var det forbudt at løfte mere end 1 l mælk og ingen motion i 6 uger.

Juli og August 2019 
 - pyha det var en hård tid - bare at skulle holde sig i ro - jeg lavede ikke engang mad - og jeg var så ked af at være 3-cifret igen og det var bare en umulighed at få den under 100 kg.

September 2019
Jeg begyndte så småt i motionscentret igen - og jeg havde helt styr på kosten - men sloges stadig med at være 3- cifret - den lå bare og fes rundt på 100 komma et eller andet.
Jeg er stadig på ca. 1200 kcal om dagen  - motionen er lidt svær at få gentartet - både af tidsmæssige og motivationsmæssige årsager.

Oktober 2019 
Fortsætter lige som september

November 2019
VUPTI og JUHU - d. 3. november sagde vægten atter 99,9 kg så blev jeg langt om længe 2-cifret igen 😍😇
Jo jo den har været  3- cifret nogle dage igen, men den bevæger sig længere og længere ned mod 98 - men hold da op det er en langsommelig affære 😔

Jeg er slet ikke i tvivl om, at nogen tænker, at det simpelthen ikke kan passe, at jeg ikke overskrider mit kcal indtag  - men det gør jeg altså ikke - der er fuldstændig styr på, hvor meget jeg spiser - nogen vil mene, at så må jeg bare endnu længere ned i kcal-indtag - ja det var jeg, da vægttabet gik i stå, da lå jeg lige omkring 1000 kcal om dagen - og der skete altså heller ikke noget - og kroppen skal altså have noget for at fungere, så beslutningen er 1200 kcal og så må jeg bare få gang i motionen og tro på, at det kan hjælpe.

Gejsten og videre herfra
Ja hvordan kan gejsten holdes  - det kan den heller ikke altid, at forså sådan, at jeg falder ikke i og begynder at spise - jeg bliver frustreret.
Gemalen💖, som er den mest loyale menneske i dette forløb, han lægger øre til nogle frustrationer, han ved f.eks lige præcis om vægten har været go' eller træls, når han ser mig om morgenen, han spiser stort set alt, hvad jeg byder ham (og det er bare så prisværdig) og han lytter trolig til alle mine mærklige ideer og puffer til mig, når jeg bliver for stillesiddende😏
Og så har jeg min cyper-veninde, jeg har i sin tid mødt hende på Slankedoktor, hun ved af egen erfaring, hvad det her handler om, og hun hører/lytter til alle mine frustrationer og giver så meget god feedback, hun er guld værd - TAK LISBETH.
Og jeg skal bare sige tak til så mange mennesker, min familie og venner og bekendte, som bare lægger ører til alt mit snak om mad og giver så meget positiv opbakning og tilkendegivelser, at jeg kun kan være glad.
Jeg er virkelig priviligeret.

Min gejst er -

  • Jeg bare har det så meget bedre efter at have tabte 23 kg,.
  • Jeg har indset, at jeg aldrig kommer tilbage til de kostvaner, jeg havde tidligere - for så vil jeg jo bare ryge direkte tilbage til 120 kg +++++ og det er bare ikke en mulighed for mig.
  • Jeg har fundet en glæde i at lave lidt anderledes mad end jeg gjorde tidligere, og bliver inspireret af og dele mine erfaringer med andre på Instagram.
  • Jeg bruger så meget tid på mad - det fylder en rigtig stor del af mit liv - det har det altid gjort - det har bare tidligere været en anden type mad, og jeg troede, at jeg skulle spise så meget som muligt af det.
  • Jeg kan spise alt slags mad, der er ingen forbud, men mine smagsløg ændrer sig og jeg har ikke lyst til de samme ting, som jeg havde tidligere. 


Mit mål
Der er ingen dato på - vægttabet skal fortsat ske som en livsstilsændring, der kan give mig en sund krop.
Hvor det skal ende, det har jeg heller ikke afgjort - jeg har ingen intentioner om at blive en sylfide - men det skal ende der, hvor jeg er sund og tilfreds med min vægt.

Jeg er på 
jeg er stadig på slankekur
jeg er også på ny livsstil
jeg er til sund mad
og jeg er til god mad
Håber du stadig har lyst at følge med 😊