Søg i denne blog

mandag den 10. december 2018

Jeg er så glad i dag, jeg har fået beviset på, at jeg gør det rigtige og jeg har haft en dejlig weekend i Kiel

Du skal ikke læse det her - hvis du ikke gider høre på en pralrøv.

Lige nu stråler jeg vist som en sol  🌞😇
Jeg har været inde hos lægen og få resultaterne af blodprøverne til min årskontrol - og ja - jamen altså -  det var bare så godt - ja så godt, så jeg næsten glemte at det var min sidste konsultation med ham, hvilket jeg godt nok er meget træt af, men det kan der desværre ikke ændres på.
Jeg kan forhåbentlig tænke, at med de tal der var på de blodprøver og hvis jeg fortsætter min nuværende livsstil, så får jeg ikke så meget brug for at komme til læge i fremtiden.

Jeg har jo længe været ret utilfreds med at min vægt ikke falder, og sidst skrev jeg om at målingerne på fitness instruktørens maskine ikke gav så store resultater, som jeg gerne havde set - men lægen sagde, at det skulle jeg overhovedet ikke tænke på, jeg skal bare fortsætte i samme spor, for blodprøven viser et fald i fedtet i mit blod, hvilket er beviset på, at jeg forbrænder fedt, mit blodsukker og kolesterol er stadig faldende - jeg har bare fuldstændig normale blodprøver, der er ikke et eneste tal, der er rødt - selv et tal, som har været rødt lige så længe som jeg kan huske, og som lægerne altid har sagt ikke betyder noget, ja det var røget ned i normalområdet.😍

Hold da op - det er utrolig, at jeg i min alder kan blive så glad for at få ros for noget, som burde være en selvfølge, at jeg gør for mig selv. 😘

Nu kan jeg lige blive ved det med vægten - altså den køre stadig op og ned indenfor et kilo - men jeg er så glad, for selv om jeg synes, jeg har skejet vældig meget ud siden fredag, så var vægten 300 gr. lavere i dag, end den var fredag morgen, hvor vi tog af sted til julemarked i Tyskland.

Vi har indløst den fødselsdagsgave, vi gav Laura til hendes 12 års fødselsdag i november - nemlig en tur til julemarked i Kiel med 2 overnatninger. 

Vejret var ikke just med os, men det har været rigtig hyggeligt og vi har fået gået en masse skridt.

Vi kørte som sagt fredag formiddag og det regnede stort set hele vejen, og det blev værre og værre jo længere sydover vi kom, men det tog ikke gejsten fra os, vi glædede os bare alle tre.

Vi havde bestil værelse på Hotel an der Hörn - et mindre hotel, der ligger rimelig centralt i byen, vi fik et dejligt stort værelse og heldigvis i stueetagen, for der var ingen elevator.

Vi fik dejlig morgenmad, der manglede ikke noget 
Der var rent og pænt, det eneste minus er, at det ligger lige op af jernbanen, men der er godt lydisoleret og vi var ikke generet af larmen fra togene -vi overnatter der gerne igen en anden gang.

Vi har været til julemarked i Kiel engang før, vi synes dengang, det var et hyggeligt men lille julemarked, men så kom vi til at nævne det for vores gode venner, og det kunne de da slet ikke forstå - og det tror da pokker, for vi havde kun set en lille del af julemarkedet - der er 4 steder fordelt ud over byen, men de ligger ret tæt på hinanden, vi skulle dengang bare været fortsat op af gågaden  - nå men denne gang så vi det hele

Fredag da vi kom fik vi pakket ud og fik os så pakket i overtøj til at gå ud i vejret.
Vi gik til det marked, der lå tættest på hotellet, der var en god km derned, men vi var heldige at komme af sted, da der var næsten tørvejer.
 Det er så fint med lys på 
vi spiste aftensmad, som blev en stor tysk pølse med brød
og desserten fik vi inde i en hyggelig lille hytte,
hvor vi kunne få kage og div. forskellige drikkevarer,
Laura fik Mutzen med nutella og cola,
gemalen fik en kage med kirsebærsauce i og æblepunch
jeg fik en kage med creme i og kaffe,
jeg spiste det halve, så var det behov dækket.

Da vi havde set alle boder og Laura havde fået købt lidt snacks til at tage med på hotellet, gik vi hjemad i silende regnvejr - hold nu op, der regnede - så det var dejligt at komme hjem til et varmt og hyggeligt værelse. 

Om lørdagen havde vi lovet Laura, at hun måtte komme på skøjtebane.
Nu vidste vi jo hvor langt, der var til første marked og kunne beregne lidt på min formåen til at gå. 
Vi vil helst lade bilen stå i parkeringskælderen, så vi besluttede at gå til banegården, der lå ret tæt på det første marked, derfra tog vi en taxa ud til skøjtebanen, det koste godt 6€ - det var en god ide, for der begyndte at regne lige da vi nåede derud. 
Det var en fin skøjtebane, den var i et stort telt ude ved vandet - i den ene ende af teltet var der indrettet en bar, hvor man kunne købe drikkevare, is, burgere, pølser og pommefrites. Der var en varmekanon i baren og der var lagt skind ud på bænkene, så det var faktisk hyggeligt for os to gamle at sidde der med en varm æblepunch og kigge på at Laura løb rundt ude på skøjtebanen - hun hyggede sig rigtig meget, selv om hun ikke kendte nogen. 
Desværre fik jeg ikke taget et billede inde i baren.

Fra skøjtebanen besluttede vi os for at gå til det nærmeste julemarked, der var vel omkring en halv km - det var ikke noget særligt, kun et par hytter, hvor man kunne købe drikkevarer og nogle pølser, så vi valgte hurtigt at fortsætte til det næste.
Lige da vi kom omkring hjørnet fik Laura øje på en bolsjebutik, hvor de stod og lavede bolsjer inde, så det måtte vi jo ind at kigge på
Det var da så hyggeligt, de havde en lille bænk, vi satte os på og kiggede, mens de rullede en stor tyk bolsjemasse ud til en lang tynd stang, som blev skåret ud til små bolsjer - og som Laura sagde, så var det med hænderne, de rullede, de havde ingen maskiner

På disken hang der en julekalender
og da Laura var dagens første barn, 
der kom forbi, så fik hun lov at åbne dagens pose,
hvori der var en lille pose bolsjer 

Vi fortsatte til det næste marked, der lå ved Rådhuset. Der var en masse forskellig mad, vi fik kartoffelpandekager (de minder meget om røsti) med æblemos, og så var der en skøn hytte, hvor vi måtte ind og have et hvil og en kop varmt at drikke, Laura fik kakao, jeg fik æblepunch (jeg kunne skisme da blive forfalden), gemalen holdt sig til en øl.

Herfra fortsatte vi så i regnvejret til de to sidste julemarkeder og endte inde ved shoppingcentret Karstad - og da skulle jeg i den grad tisse og det var der da rigtig mange andre, der også skulle, så der var en ret pæn kø, men jeg nåede det da😳

Mine ben var godt nok mere end godt brugte på det tidspunkt og jeg kunne sket ikke tænke til at kigge på mere og Laura var også træt, så vi gik over gangbroen til banegården og tog så en taxa hjem til hotellet, det kostede godt 5 €.
Altså havde vi brugt ca 12 € til taxa - men vi synes faktisk slet ikke det var så dårlig et valg - hvis vi havde taget bilen, som vi i forvejen havde betalt for at parkere, så havde vi skulle køre rundt for at finde p-plads, det havde kostet pænt at parkere og vi havde ikke fået så meget motion 😙

Hjemme på hotellet tog vi en slapper og hyggede os, indtil vi skulle spise til aften, hvilket vi gjorde i hotellets restaurant.
Vi var de eneste, der var inde og spise på det tidspunkt - men Laura synes, det var meget hyggeligt og vi fik udmærket mad derinde
Vi to gamle fik den obligatoriske wienerschnitzel, 
som vi synes hører med til vores tysklands ture,
denne var dog mere som en dansk skinkeschnitzel,
men den var go' og der var salat til 

Laura fik fiskepinde med pommes og ketchup 

Efter spisningen gik vi igen på værelset og hyggede os, der var noget musikhalløj på en tysk TV-kanal, Laura spillede på sin Tablett, gemalen på sin Ipad og jeg læste, hæklede og spillede lidt på min mobil - det var hyggeligt, men kl, 22.20 var der tid til at slukke lyset, for vi skulle jo op og af sted dagen efter.

Hjemtur og grænsehandel 
Efter en go' morgenmad fik vi vores bagage i bilen og satte retningen mod Danmark, vejret var fint, solen skinnede endda og der var ikke meget trafik, men jo nærmere vi kom grænsen blev himmelen mere og mere mørk, og der kom flere biler på vejen - og da vi kørte ind til grænsebutikkerne, da tis-regnede den og rigtig mange andre danskere havde så også lige tænkt sig at handle dernede på denne søndag. 😖
Vi startede ud hos Fleggaard, men da vi så køen udenfor butikken kørte vi videre over til Fakta, hvor det lykkedes at få en p-plads og gemalen fandt en, der var ved at tømme en vogn, som han så kunne få - ja det var altså noget vildt, men så var vi inde og få lidt at spise til frokost og en tur gennem Poetzsch og Duborg og så var der plads til os i Fleggaard 😏

Vi fik handlet færdig og så gik turen ellers hjemover lige med et lille stop ved en MacDonald, hvor vi fik en is - ja jeg fik sørme også en is, fordi jeg bare måtte smage noget æblekanelknas - det viste sig så, at toppen var flødeskum - så den røg af og da jeg så havde spist knasen med lidt is overtog gemalen bægeret - jeg lærer det vel engang, at jeg egentlig ikke er særlig vild med den slags mad mere. 

Vi afleverede Laura derhjemme lige ved 18-tiden og kan nu se tilbage på en dejlig tur sammen med hende. 

Som det fremgår af ovenstående, så har jeg spist alverdens lækkerrier i denne weekend, men jeg har så også bevæget mig så meget, at det ikke har sat sig fast - når jeg sådan lige tænker mig om, så har det nu heller ikke været grov-spiseri - kagen fik gemalen halvdelen af og det fik han som sagt også af isen, pølsen var min aftensmad og så var der lige burgeren og pommefriteren på vejen ned og wienerschnitzlen med brasede kartofler - jeg spiser stadig ikke slik, men vi konsumerede en pose dejlige holsteinercox æbler og et par appelsiner og så havde jeg en pakke fuldkornskiks i reserve, hvis der skulle opstå en nødsituation. 

Jeg har gået 7770 + 9061 + 4277 skridt de tre dage - det lyder måske ikke voldsomt, men det er meget for mig, og jeg er virkelig glad for at jeg har kunne gå så mange skridt to dage i træk - ja det går den rigtige vej - 9061 skridt er min rekord. 

LIVSSTILSÆNDRING
LIVSKVALITET
LIVSGLÆDE
💖