Søg i denne blog

tirsdag den 13. november 2012

Slut med fødselsdage - så nærmer juletiden sig med raske skridt

Fredag aften stod den på 50-års fødselsdag hos min søster - en rigtig hyggelig aften, hvor hele familien var samlet unge som gamle og vores børnebørn var også med. De er de eneste børn i familien i de her år også på svogeren side, så de får noget opmærksomhed sådan en aften.

Lørdag blev der holdt familiefødselsdag for Laura her i gildesalen - det var eftermiddagskaffe og aftensmad, også en rigtig hyggelig dag, hvor der var flere børn :-)

Når nu der skulle være fest i gildesalen, så var der en anledning til så småt at begynde at tænke juleudsmykning udendørs. - Sidste år fik jeg gemalen med på, at vi godt kunne sætte lyskæderne på hegnet til Mortensaften og det var der jo i lørdags, så i år er det blevet en tradition, at lyskæderne kommer på hegnet på denne dato :-)
Det hygger gevaldigt herude på landet i mørket :-)
Der måtte også lige lidt nyt til på det udendørs plantebord
to små juleroser købte jeg - jeg synes godt nok prisen var høj, men de er også rigtig fine.
Når nu de har udtjent deres pligt på den her plads sammen med det julehalløj, 
der skal til om nogle få uger, 
ja så skal de plantes ud i haven, så vi skal gerne få fornøjelse af dem i mange år.

Søndag - det var hjemmedag - virkelig søndagshygge med strikketøj, TV og gemalen på sofaen, sådanne dage skal der bare til ind imellem :-)

Gemalen har i sommerens løb gået og kælet for en alpeviol, som var ved at gå ud, der var ikke et eneste blad tilbage på den, da han fik den ud
Nu ser den sådan her ud 
Den er fuld af knopper nede under bladene
Jeg håber, at jeg kan holde liv i den herinde nu :-)


Jeg er så småt igang med en julegaveproduktion - der skal strikkes og hækles af mange nøgler sort bomuldsgarn - uha det er ikke nemt at se på denne årstid - men så tager vi lige en vest til Laura ind imellem -
den skal være lige som den her - men bare i lilla

Jeg har fået gang i mine Knit-pro strikkepinde, som jeg købte på Kreative Dage - de her fancy nogen i træ med farver på - pokkers dyre er de, men prøves skulle det, og det ender for mig, som det gjorde med Clover hæklenålene, at jeg ikke kan bruge andet. Jeg må nok sige, at garnet glider let på de pinde.

I dag har vi fået "Randi krebinetter" eller hvad de nu skal kaldes - opskriften kommer i alle tilfælde inde fra mit hoved :-)
½ kg mager kalve&flæskefars rørt med et æg, en håndfuld havregryn og en spsk rasp,
lidt stødt koriander og spidskommen, hvidløgssalt, citronpeber og chilepeber og en ½ tsk. flage salt,
formet som karbonader og stegt på panden i knap 30 min..
Hertil fik vi kartofler, dampet blomkål og karrysauce.