Søg i denne blog

mandag den 30. september 2019

Hokkaidopizza og rosenkålssalat med sødekartofler og patinakcreme

Vi har spist pizza og salat i weekenden - ingen af delene var det helt traditionelle, men det undre vel efterhånden ikke så meget 😉
Jeg får på min mail et nyhedsbrev fra Sæson
Og i denne uge var der en opskrift på en pizza med Hokkaido, det var lige til mig, for jeg havde stadig en Hokkaido af egen avl 😍
Men som så ofte, så følger jeg ikke en opskrift slavisk - det her var iøvrigt også bare en ide til at lave en pizza på købe-dej, hvilket iøvrigt kan være ganske udmærket og er dejlig nemt 😊

Jeg fik ikke taget et billede, mens pizzaen var hel, så det her er bare fra bagepladen efter det første stykke er taget

Opskriften får du her

Pizzadej
1/4 pk gær
2,5 dl lunken vand
1 - 2 spsk olivenolie (jeg bruger min grydeske)
2 tsk salt
150 gr fuldkornsdurum
200 gr fuldkornsmel
Jeg ælter på køkkenmaskine - og lader dejen hæve ca 2 timer i stuetemperatur.

Jeg tænder ovnen på 220 gr varmluft
(hvis du har mod på højere temperatur, så er det nok en god ide, men man skal så lige holde godt øje, for pizzaen ikke pludselig er sort)
Så ruller jeg dejen ud - portionen passer til en bageplade.

Jeg havde en rest revet mozzarella, en stor håndfuld, som jeg dryssede på dejen.
 så havde jeg skåret en portion små tomater i halve, jeg tænker, der var ca 250 gr, jeg presser dem lidt mellem fingerne, mens jeg fordeler dem over dejen.
Jeg havde skåret en lille Hokkaido i tynde skiver (jeg skrællede den ene halvdel, for at se, om det var nødvendigt - det var det ikke) - skiverne fordelte jeg over pizzaen.
Så havde jeg en mozzarella kugle, som blev skåret i skiver og fordelt over Hokkaido skiverne.
Til sidst dryssede jeg ca 100 gr bacontern på og en masse frisk timian.

Ind i den varme ovn i ca 15 min. - og vupti havde vi en rigtig dejlig pizza - ja når gemalen siger, den var go' - så var den bare go' 😀😍

Hertil fik vi så en selvkombineret salat - som du får opskriften på her.
Den tendere lige til den bitre side, men jeg tror, det var rosenkålene, der var lidt bitre - så næste gang vil jeg forsøge med en anden fordeling eller komme noget andet salat imellem, jeg tænker enten spidskål eller måske icebergsalat.

Jeg lavede først en ny dressing - det var en "creme"

Pastinakcreme med blegselleri-top
250 gr pastinak skrælles og koges helt møre.
De blendes med en lille håndfuld grønne blade fra en blegselleri.
Har du ikke blegselleri-top, så prøv med persille.
Herefter tilsatte jeg i nævnte rækkefølge
2 store tsk honning
lidt salt - jeg brugte det, der kunne være mellem to fingre
1/2 dl citronsaft eller æbleeddike 
(jeg havde kun 1/4 dl og det var for lidt, så der kom også 1/4 dl æbleeddike i)
3/4 dl olivenolie
Nu ligger olivenolien ligesom ovenpå det hele - stavblenderen sættes helt i bund og køres op og ned indtil der er en fin creme.

Rosenkålssalat med sødkartoffel-terninger
Blade fra 10 store rosenkål
 - jeg skærer lidt af roden og piller bladene af.
ca 250 gr sødkartoffel
 - skrælles, skæres i tern og steges i olie på panden, de skal have god varme, men vend tit og se godt efter, de kan blive sorte på et minut - jeg tror, de var færdige på 10 minutter.
De drysses med lidt salt.
3 spsk kogte belugalinser 
ristede græskarkerner
Jeg havde lidt af Hokkaidoen til pizzaen i overskud og det stegte jeg også og kom med i salaten.


Min tallerken så sådan her ud
 og jeg var bare godt mæt 




Velbekomme