Søg i denne blog

tirsdag den 15. januar 2013

Ovnbagt rødkål og gemal med hold i ryggen

Gemalen har fået hold i ryggen - det er bestemt ikke sjovt, det sidder et sted, som påvirker hans arme, så han døjer med at række fremad og kan ikke holde fat med armene, når han vil rejse sig.

Det betyder så, at jeg skal fyre - vi har brændefyr i udhuset - heldigvis havde han lige fået kørt pinde ind, så der er til dagen i dag og forhåbentlig i morgen tidlig, og så får jeg et problem, hvis han ikke er frisk igen, for jeg kan ikke køre trillebøren ind, så jeg må bære brændet et stykke.

Det er godt, vi ikke skal ud efter noget, for det sner stadig og det er ved at være på tide at få sneploven i brug herude hos os, og den kan jeg ikke køre - jeg er da godt nok ikke særlig godt selvhjulpen - eller rettere jeg er snot forkælet, fordi jeg har en mand, der altid ordner den slags for mig :)
Nå det går nok det hele, men for gemalens skyld, må hans ryg snart få det bedre.

Igår lavede jeg ovnbagt rødkål - sådan en kombination af to opskrifter, den ene var fra Årstiderne og den anden husker jeg ikke, hvor jeg har set - jeg skar et halv rødkålshoved i 4 dele, der var desværre ikke så meget stok ved det her rødkål, så det kunne ikke holde alle bladene fast. Jeg satte en gryde vand over at koge   og rødkålen fik et hurtig opkog deri. Så kom de i et ildfastfad og jeg hældte saften fra en appelsin over og så i ovnen ved 185 gr. i en time - jeg hældte lidt vand ved efter ca. 45 min., for det ikke skulle brænde fast i bunden og så dryssede jeg med hakket paranødder (fordi jeg ingen valnødder havde) og smuldret fetaost og ind i ovnen i 15 min. mere.
Jeg spiste det til bankekød. Synes det smagte udmærket, men vil hellere have min hjemmekogte rødkål eller den her rødkål på panden med hindbær

Jeg vil gerne have været ude og købe garn, men det må vente til vejret arter sig anderledes eller gemalen kan køre sneploven igen, så jeg er sikker på at kan komme hjem, hvis jeg kører ud.