Søg i denne blog

mandag den 2. juni 2014

Madplaner

.....  er ikke noget, vi plejer at gøre i, men vi synes, at vi var landet der, hvor vi fik det samme den ene uge efter den anden - det er så nemt at ende i den skure, når der er små børn, og når der så også skal tænkes i kalorier, så bliver det jo også nemmere, når man ved, hvad retten indholder.
Men datteren og jeg var ved at være lidt træt af det, jeg synes, jeg havde mistet gnisten til madlavningen - så der skulle ske noget.

Det tager lidt tid at lave en plan og købe ind, men tiden vindes så i hverdagen, når der ikke skal så mange indkøb til og det er hurtigere at få gang i madlavningen.

Datteren køber magasinet "Mad" - hvori der er en ugeplan - den har vi taget udgangspunkt i her den første uge. Det er gået fint og vi har fået lidt andet mad, end vi plejer at få.
Jeg ved, at der findes madplaner mange steder på nettet - så man behøver ikke et dyrt blad for at blive inspireret - men det var nu meget opløftende lige nu :)

Der har været ting i opskrifterne, som vi ikke lige har kunne købe, men så er der suppleret med noget andet eller undladt.
Det, der kan være problematisk ved at bruge sådan en færdig plan er, at der skal tænkes i, at der skal være noget, at børnene kan/vil spise (det skal siges, at de ikke er særlig kræsne) og for mit vedkommende skal der gerne være grove grøntsager, det har jeg manglet i nogle af opskrifterne - der er grønt i dem og dejligt grønt er det, men det er i de "lette" grøntsager, hvilket ikke er så mærkeligt på denne årstid.

Igår fik vi en dejlig sommer-ret - pocheret kylling med nye kartofler, grønne asparges og to slags ærter og peberrodcreme. Den var ikke helt efter opskriften, da der var ting, vi ikke lige havde ved hånden - men dejlig blev det.
Børnene var rigtig glade for ærterne, Nana var vild med sukkerærterne, som hun måtte spise hele.

I dag hopper vi så lige over planen, for der er rester, der skal spises :)
Gemalen har fået biksemad til middag - jeg har fået resten af retten fra igår og til aften bliver der kartoffel-bras, måske noget pasta og så ristet bacon - for vi fik svinekam med sprød svær i lørdags og børnene var vilde med sværet - så nu vil de have knase-mad :)
De har altså før fået flæskesteg og jeg plejer altid at få sprød svær - men det er første gang, de sådan har givet udtryk for at være vilde med det - og det er jo en fornøjelse at give dem noget, de kan li' :)

I morgen skal den næste ugeplan laves - der skal være to dage med kylling, 1 dag med fisk, 2 dag med hakke kød, 1 suppe-dag, 1 med svinemørbrad.
Vi skal have blomkål og broccoli, der skal bruges bønner fra fryseren ( er stadig selvforsynende fra sidste års høst) og så ser vi, hvad opskrifterne ellers byder på.