Søg i denne blog

torsdag den 31. marts 2016

Pandebånd til Nana

Igår kom Nana hjem fra børnehave og skulle fluks have fundet et par ørevarmere, for sådan nogen havde veninden haft med i børnehave.
Sagen var så bare lige den, at Nana kun havde ørevarmere med nisser på - og mormor her kunne altså ikke bære, at Nana skulle rende rundt med nisser på ørerne her i ugen efter påske :/

Altså der måtte gøres noget - jeg foreslog så, at jeg kunne hækle et pandebånd til hende, som hun kunne sætte over sine øre - og jo jo det kunne godt går an, det skulle være lyserød - åh åh mon jeg så lige kunne levere denne farve!
Nana ved hvor garnet er, hun hev skuffen op, der lå et nøgle pink bomuldsgarn - det tog hun straks til sig og erklærede, at pandebåndet gerne måtte være "mørke lyserød".

Næste step blev en "google-tur" - og det første vi stødte på, var et pandebånd med en blomst, og det skulle altså bare være det - jeg synes jo, at vi skulle se nogle flere, men efter 3 andre, erklærede Nana, at det altså skulle være det med blomsten.

Heldigvis var det en gratis opskrift fra Garngrammmatikken - du kan finde den lige Her 

Og så vidste jeg, hvad aftenen skulle bruges på :)

Nana er 5, snart 6 år - jeg målte hendes hoved ned over ørerne til 52 cm.
Slog 100 lm op på nål 3,5 - de målte 49-50 cm.
Da jeg havde hæklet den første række med stm og begyndte på 2. rk, hvor man skal hækle ned om stangen i den foregående række, synes jeg, at "hullerne" efter nålen blev for store, så jeg skiftede til nål nr 3, det kan ses, hvis det er en garvet hækler der ser det, eller hvis jeg siger det, men det ffik lov at blive sådan.

Jeg kan se, at jeg nok kunne have brugt mindre masker, for det giver sig ret meget, men så kan garnet heldigvis holde til en tur i vaskemaskinen ved rimelig høje grader og på den måde trække sig sammen igen :)