Søg i denne blog

tirsdag den 8. oktober 2019

Marokkansk grøntsagsgryden, oksepande, 2 slags pandkager og en reje/blomkålsret

Selv om jeg ikke er så flink til at skrive på bloggen, så får vi selvfølgelig mad hver dag 😏

Lidt om det ikke eksisterende vægttab
Der gåes stadig efter flest mulig grøntsager i vores hovedmåltid - og lige nu prøver jeg at stramme op omkring mit ikke eksisterende vægttab 😫
Jeg synes godt nok, det er ved at være op af bakke og møgirriterende, at jeg ikke kan komme længere ned i vægt - men min selverkendelse siger mig, at jeg jo må have mit kalorieindtag længere ned eller mit aktivitetsniveau op 😳

Jeg har haft lidt svært ved at få gang i motionen igen, men den sidste uges tid har budt på 2 gode gåture og 1 gang i motionscenter, det er en begyndelse, men der er plads til forbedring.

Madmæssigt er jeg igen igang med at taste hver en bid.
Uden at ville det, kan jeg se, at jeg har fået madvaner, der gør at jeg får lidt mindre kulhydrater og mere protein og fedt - proteinen har jeg tidligere haft svært ved at få på 20%, men det går ret godt nu - det må skyldes, at jeg er begyndt at spise linser og bønner, jeg får mere fisk og mit foretrukne surmælksprodukt er blevet græsk yoghurt 2% - jeg har faktisk ikke studeret det så nøje, men har bare observeret der sker en ændring 😊

Grøntsagsgryde 
Det mest spændende og vellykkede jeg har lavet den sidste uges tid er Marokkansk inspireret grøntsagsgryde
Det var slet ikke så tosset en ret - men jeg tilsatte dog lidt flere slags grøntsager, for opskriften indeholder kun løg, peberfrugt og bladselleri - jeg kom lidt mindre af disse i og tilsatte så gulerod, persillerod og porre.
Vi er ikke til alt for stærkt mad, så jeg endte også med at komme 1/2 dl fløde ved og smagte til med 2 tsk sukker - jeg synes næsten altid retter med meget tomat kræver lidt sukker.
Vi fik lidt brødcroutoner til, bare fordi jeg lige havde et par tørre fuldkornsboller, der kunne bruges.
Retten mætter godt - jeg spiste 350 gr og så 25 gr croutoner og havde fået 326 kcal..

Oksepande
En anden dag fik vi noget, jeg kalder "oksepande" - det er en form for kødsovs uden sovs 😏

Retten består af 100 gr bacon, der blev stegt på panden og så kom der 300 gr hakket oksekød 6% på, og da det var stegt, blev der krydret med balsamico, jeg kommer et par spsk midt på panden og lader det koge ind i kødet, og så tilsatte jeg et par spsk soyasauce og lidt peber - så kom der alt i alt 600 gr grøntsager ved, som var portobellosvampe, rødløg, porre, gulerod og spidskål.
Det blev vendt rundt og stod nogle få minutter og blev så smagt til med salt - der skal stadig være bid i grøntsagerne, når de serveres til en rodfrugtemos.
Mosen den dag indeholdt 300 gr kartofler og 150 gr pastinak, 100 gr persillerod og 200 gr selleri - der kom 15 gr smør og en 1/2 dl letmælk i og blev smagt til med salt.
Det er en dejlig ret, som er ret hurtigt lavet - det er forberedelsen af grøntsagerne der tager tid.

2 slags pandekager
Jeg havde svigerdatteren og vores ældste barnbarn, Laura, der snart fylder 13 år, til aftensmad en dag hvor både gemalen og sønnike var ude at føjte rundt - ja gemalen var på udflugt med den lokale senior-forening og sønnike var på arbejde.
Laura er lidt meget kræsen, så jeg spurgte, hvad hun allerhelst vil spise og det var pandekager - hun var ligeglad med om det blev madpandekager eller "dessert"pandekager - så jeg lavede da bare begge dele 😀
Vi fik spinatpandekager med laks og rejer
 Spinatpandekage lavet på fuldkornsmel og havregryn 
med laks, rejer, grønne asparges 
og drivhusets sidste små tomater, 
samt en cremefraichedressing med forårsløg og dild
Havregrynspandekager
nylavet jordbærsyltetøj og 
vanille is fra Vebbestrup 

Det var nu rigtig hyggeligt med sådan en tøse-middag 😍

Der sker også uheld
Den anden dag, da lavede jeg noget, der ikke havde fået tid nok i ovnen, men det havde en skøn smag, så det skal afprøves igen, før jeg vil lægge en opskrift ud 😏

Blomkål og rejer er en dejlig kombi 
Og igår - ja da fik jeg sund mad mens gemalen spiste rugbrød med leverpostej 😇

Det var sådan en "ryd op i køleskabet" + lidt mere 
Jeg bagt et helt blomkål i ovnen
Så havde jeg rucola, grønkålspesto og belugalinser, der skulle bruges og i fryseren fandt jeg en sjat ærter og edamamebønner, og så havde jeg rejer i fryseren - og jeg ristedede lidt rugbrød i ovnen (det blev altså for sort😖)
Det var en dejlig portion
og den kostede såmænd kun 337 kcal 👍😋

Tak fordi du læser med,
håber det kan gi' lidt inspiration 😊